ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MSCI: «Ώρα» αναθεωρήσεων για τους ελληνικούς δείκτες

07:55 - 12 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
MSCI: «Ώρα» αναθεωρήσεων για τους ελληνικούς δείκτες
Σήμερα το βράδυ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, αναμένεται η αναθεώρηση των δεικτών της ελληνικής αγοράς από την Morgan Stanley Capital International (MSCI). Οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν πρόκειται να ισχύσουν από την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Societe Generale, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, από τον δείκτη MSCI Aναδυομένων Αγορών αναμένεται η αφαίρεση των μετοχών τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών και άλλων δύο μετοχών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ μία μετοχή θα βρεθεί στους κερδισμένους.

Στην αναθεώρηση του γαλλικού επενδυτικού Οίκου, προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Εurobank, αλλά και των Titan Cement και Motor Oil Hellas. Παράλληλα, πιθανή θεωρείται η προσθήκη της Mytilineos στον δείκτη στον MSCI, λόγω των υψηλών επιπέδων κεφαλαιοποίησης.

Η αφαίρεση των παραπάνω μετοχών από τον MSCI θα οδηγήσει σε μεγάλες εκροές κεφαλαίων, οι οποίες θα φτάσουν τα 193 εκατ. δολάρια. Αντίθετα, για την Mytilineos θα υπάρξουν εισροές 34,76 εκατ. δολάρια.

«Στη διαδικασία αξιολόγησης, η MSCI θα μπορούσε να αποφασίσει να ματαιώσει την αξιολόγηση, εάν επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες στις αγορές», επισημαίνει η SocGen. Για την αναπροσαρμογή στις συνθέσεις των δεικτών η MSCI λαμβάνει υπόψη τη λειτουργία των αγορών, την ρευστότητα και τη διαθεσιμότητα στοιχείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:42 - 12 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.