ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Ιούνιο τα διαδικτυακά roadshows για τις ελληνικές τράπεζες

09:05 - 19 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Τον Ιούνιο τα διαδικτυακά roadshows για τις ελληνικές τράπεζες
Τα πρώτα διεθνή διαδικτυακά συνέδρια μετά την πανδημία σχεδιάζονται τον ερχόμενο Ιούνιο. Τα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν από τη Wood και την Goldman Sachs.

Στα διαδικτυακά roadshows αναμένεται να συμμετάσχουν και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι επενδυτές θα ζητήσουν ενημέρωση για το θέμα της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών, ενώ επίσης θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα των τιτλοποιήσεων και της δημιουργίας της bad bank.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής δόσεων τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων, εκ τω οποίων το 60% αφορά επιχειρήσεις και το 40% ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2020 της Alpha Bank, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει η ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

Ο μεγάλος προβληματισμός για τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών είναι ότι η επερχόμενη ύφεση στην ελληνική οικονομία θα δημιουργήσει μία νέα γενιά κόκκινων δανείων, τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, από ένα χαρτοφυλάκιο 100 δισ. ευρώ υγιών δανείων των τραπεζών.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 09:12 - 19 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.