ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Προσέλαβε την Goldman Sachs για την πώληση της ΔΕΔΔΗΕ

09:18 - 20 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
ΔΕΗ: Προσέλαβε την Goldman Sachs για την πώληση της ΔΕΔΔΗΕ
Η ΔΕΗ προχώρησε στην πρόσληψη του χρηματοοικονομικού οίκου Goldman Sachs, ο οποίος θα αποτελεί τον σύμβουλο ιδιωτικοποίησης για την πώληση του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών (49%) της θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΔΔΗΕ. Την απόφαση αυτή έλαβε την Τρίτη η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την είσοδο επενδυτή, ο οποίος, όπως έχει σημειώσει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα έχει ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης της ΔΕΗ, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας προγραμματίζεται προς το τέλος του έτους και συγκεκριμένα προς το τελευταίο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το asset της ΔΕH με πάγια περιουσιακή αξία της τάξης των 3 δισ. ευρώ, αποτελούσε πόλο έλξης ευρωπαίων διαχειριστών και funds, την περίοδο πριν την κρίση της πανδημίας. Κι αυτό διότι τα ρυθμιζόμενα έσοδα και το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα υπόσχονται υψηλές αποδόσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.