ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ElvalHalcor: Εγκαίνια επένδυσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη Κύριο

11:14 - 13 Ιουλ 2020 | Αναλύσεις
ElvalHalcor: Εγκαίνια επένδυσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Την Τετάρτη 15 Ιουλίου παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής της ElvalHalcor στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, αφορά την εγκατάσταση τετραπλού θερμού ελάστρου στη γραμμή παραγωγής έλασης αλουμινίου στα Οινόφυτα.

Το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου και θα κατατάξει την εταιρεία στους κορυφαίους παραγωγούς φύλλου αλουμινίου στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα έργο προσαρμοσμένο στις ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος και την παγκόσμια στρατηγική για τη χρήση περισσότερο βιώσιμων, ανακυκλώσιμων, ελαφρύτερων και ενεργειακά αποδοτικότερων υλικών σε σημαντικούς τομείς, όπως η συσκευασία και οι μεταφορές.

Η ElvalHalcor έχει ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν το ξέσπασμα της κρίσης του COVID-19 την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου της, ενώ παράλληλα προχωρά στη δεύτερη φάση του έργου.

Η εταιρεία έχει δρομολογήσει και δεύτερη επένδυση, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια για την εγκατάσταση ψυχρού ελάστρου, αυξάνοντας περαιτέρω το παραγωγικό δυναμικό στους  500.000 τόνους, συνολικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 13 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.