ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενικές συνελεύσεις Α.Ε. με χρήση ηλεκτρονικών μέσων

09:13 - 15 Ιουλ 2020 | Αναλύσεις
Γενικές συνελεύσεις Α.Ε. με χρήση ηλεκτρονικών μέσων
Τη δυνατότητα της εξ' αποστάσεως συμμετοχής, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, στις γενικές συνελεύσεις των ανώνυμων εταιρειών θα έχουν, εκτός από τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και όλοι οι μέτοχοι των εισηγμένων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που εγκρίθηκε από τη Βουλή την Τρίτη, η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής δεν αφορά μόνο το διάστημα που διαρκεί η πανδημία αλλά μπορεί να είναι μόνιμη, αρκεί να υπάρχει σχετική πρόβλεψη στην πρόσκληση.

Για τη διεξαγωγή της συνέλευσης αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα απαιτείται να το προβλέπει το καταστατικό ή να συντρέχει σπουδαίος λόγος.

Απλοποιείται η ίδρυση Ι.Κ.Ε

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η απλοποίηση της ίδρυσης ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), με τη δυνατότητα να συστήνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Εξαίρεση ισχύει μόνο τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, είτε επειδή το επιβάλλει ειδική διάταξη νόμου είτε επειδή εισφέρονται στην εταιρεία περιουσιακά στοιχεία, για τη μεταβίβαση των οποίων απαιτείται ο συμβολαιογραφικός τύπος, είτε επειδή επιλέγεται από τα μέρη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 15 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.