ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκαν οι εισροές από αμοιβαία κεφάλαια στην Ε.Ε

13:55 - 23 Ιουλ 2020 | Αναλύσεις
Αυξήθηκαν οι εισροές από αμοιβαία κεφάλαια στην Ε.Ε
Καθαρές εισροές ύψους 84 δις ευρώ εμφάνισαν το περασμένο Μαϊο οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων (Ο.Σ.Ε.Κ.Α) και οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων (Ο.Ε.Ε) σχεδόν ίδιες με αυτές του Απριλίου (83,6 δισ. ευρώ).

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από την EFAMA για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη με στατιστικά στοιχεία Μαΐου 2020.

Υπενθυμίζουμε  ότι οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α  είναι οργανισμοί οι οποίοι έχουν σαν μοναδικό σκοπό να επενδύουν συλλογικά, σε κινητές αξίες και σε άλλα χρηματοοικονομικά στοιχεία, κεφάλαια που συγκεντρώνονται από το κοινό και των οποίων η λειτουργία βασίζεται στην αρχή της κατανομής των κινδύνων. Τα μερίδια αυτών, μετά από αίτηση των δικαιούχων, εξαγοράζονται ή εξοφλούνται, άμεσα ή έμμεσα, με στοιχεία του ενεργητικού των οργανισμών αυτών.

Το ενημερωτικό δελτίο καλύπτει 29 ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή το 98% της Ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων.

Ειδικότερα το Μάϊο του 2020 οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές 78 δισ. ευρώ, από 96 δισ. ευρώ τον  προηγούμενο μήνα. Οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εισροές 46 δισ. ευρώ, από 39 δισ. ευρώ εισροές τον Απρίλιο.

Οι μετοχικοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 8 δισ. ευρώ, από 15 δισ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο. Οι Ομολογιακοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν εισροές ύψους 35 δισ. ευρώ τον Μάϊο του 2020 , από 19 δισ. ευρώ  τον προηγούμενο μήνα.  Οι  Μικτοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές 2 δισ. ευρώ το πέμπτο του μήνα από 6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς  κατέγραψαν καθαρές εισροές 32 δισ. ευρώ, από 56 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων(0.Ε.Ε)  το περασμένο Μάϊο κατέγραψαν εισροές ύψους 6 δισ. τον Μάϊο, από 12 δις ευρώ εκροές τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,4% στα 16,830 τρις ευρώ. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ευρωπαϊκής ένωσης των θεσμικών επενδυτών "Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ παρέμειναν ισχυρές το Μάιο, καθώς η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αύξησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.