ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Viohalco: Στην ετήσια συνέλευση των Βρυξελλών η απόφαση για μέρισμα Κύριο

11:59 - 01 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Viohalco: Στην ετήσια συνέλευση των Βρυξελλών η απόφαση για μέρισμα
Συγκαλείται αύριο στις Βρυξέλλες η ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων της Viohalco. Oι μέτοχοι αναμένεται να εγκρίνουν τη διανομή μερίσματος 0,01 ευρώ ανά μετοχή για τη παρελθούσα οικονομική χρήση.

Ταυτόχρονα στη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνει αναφορά από το πρόεδρο της εταιρίας Μιχάλη Στασινόπουλο για το νέο τετραπλό έλαστρο της ΕΛΒΑΛ, επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, που εγκαινιάστηκε το περασμένο Ιούλιο από το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο εργοστάσιο των Οινοφύτων.

Στόχος της νέας επένδυσης είναι να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας, να βελτιώσει την παραγωγικότητά της και να ανοίξει δρόμους για τη δραστηριοποίηση και σε νέες αγορές.

Τέτοιου είδους έλαστρα υπάρχουν μόνο 20 παγκοσμίως και άλλα τρία στην Ευρώπη, με αυτό της ΕΛΒΑΛ να είναι το πλέον σύγχρονο. Ο πρόεδρος του ομίλου Viohalco Μιχάλης Στασινόπουλος έχει αναφέρει πρόσφατα  στις πολύ σημαντικές επενδύσεις ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ που υλοποιήθηκαν από την ΕΛΒΑΛ κατά την τελευταία 10ετία, οι οποίες μεταξύ άλλων στόχευσαν στην έρευνα και την ανάπτυξης και αύξησαν τις θέσεις εργασίας κατά 35%.

Ο κ. Στασινόπουλος επίσης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση δείχνει ότι η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή σε διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα είναι δυνατή, καθώς και το ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της βιομηχανίας είναι θετικές, αρκεί να υπάρξει υιοθέτηση της απαιτούμενης βιομηχανικής πολιτικής από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κ. Στασινόπουλο, η ανάγκη της μείωσης του ενεργειακού κόστους καθώς και στην υλοποίηση πολιτικών που θα καταστήσουν ευνοϊκότερο το περιβάλλον για την εγχώρια παραγωγή.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 17:37 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.