ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική προσπάθεια στο Χ.Α.

10:04 - 03 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική προσπάθεια στο Χ.Α.
Με κέρδη έκλεισε εκ νέου ο ΓΔΧΑ, τα οποία ωστόσο, ήταν χαμηλότερα των ευρωπαϊκών βασικών δεικτών, συνεχίζοντας να υποαποδίδει.

Αυτό επισημαίνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή, Νίκος Καυκάς, και προσθέτει:

Τα προσαρμοσμένα EBITDA της ΜΟΗ για το β’ τρίμηνο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων κατά ≈28εκ ευρώ και ανήλθαν στα 104 εκ ευρώ σταθερά σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Ωστόσο, αν αφαιρέσουμε τις ζημιές από αποθέματα (90εκ ευρώ) εμφανίζονται στα 14εκ ευρώ.

Αν και το καθαρό χρέος εμφανίζεται στα 426εκ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερο από τα περσινά επίπεδα (λόγω αναγκών κεφαλαίου κίνησης), τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέρος της υποχώρησης του κύκλου εργασιών στο εξάμηνο (-15,24% σε όγκο και -38% σε αξία) οφείλεται και στην προγραμματισμένη περιοδική συντήρηση του Συγκροτήματος Υδρογονοπυρόλυσης (Mild Hydrocracker) του Διυλιστηρίου της μητρικής που πραγματοποιήθηκε το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020.

Σε θετική τροχιά παραμένει και ο Σαράντης, ο οποίος ανακοίνωσε για το εξάμηνο αύξηση πωλήσεων κατά 6,7% και αύξηση λειτουργικών κερδών (EBIT) κατά 42,1%.

Αναμένουμε να συνεχιστεί η ανοδική προσπάθεια στο ΧΑ, έστω και με χαμηλή ορμή. Σήμερα στις 12.00 οι ανακοινώσεις για το ΑΕΠ Β΄τριμήνου της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.