ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Έμφαση στην αναβάθμιση του δικτύου- Τα μηνύματα της διοίκησης Κύριο

18:57 - 10 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
«Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020 αναδεικνύουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι κατάλληλα τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει όποιες προκλήσεις προκύψουν λόγω της πανδημίας COVID-19», εκτίμησε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο κ. Κάρας εστίασε στην έμφαση που δόθηκε στο σκέλος της στήριξης και την αναβάθμιση του δικτύου. Κατά την περίοδο του lockdown, ο ΟΠΑΠ συνέχισε τις ενέργειες αναβάθμισης των καταστημάτων του. Συγκεκριμένα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 153 καταστήματα.

Σε επίπεδο εξαμήνου, τα νέα ή αναβαθμισμένα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ ανήλθαν σε 200. Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε σημαντικά έργα αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού των καταστημάτων του, με στόχο τη συνολική βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Την περίοδο του lockdown ο ΟΠΑΠ εστίασε σε μέτρα στήριξης του εμπορικού δικτύου του και στη σταδιακή επαναλειτουργία των καταστημάτων. Μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ έλαβε μέτρα για την οικονομική στήριξη και την ενίσχυση της ρευστότητας των συνεργατών του.

Τα VLTs διατήρησαν τη δυναμική τους

Όπως τόνισε ο κ. Κάρας, τα VLTs διατήρησαν τη δυναμική τους, παρότι τα καταστήματα PLAY έμειναν κλειστά έως τις αρχές Ιουνίου. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο ΟΠΑΠ παρουσίασε νέα παιχνίδια στα VLTs, ενώ προώθησε πρωτοβουλίες για τη συνολική βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου του.

Στον αθλητικό στοιχηματισμό, ο ΟΠΑΠ συνέχισε να βελτιώνει το στοιχηματικό προϊόν του, βάσει βέλτιστων πρακτικών. Σύμφωνα με τον κ. Κάρας, ο ΟΠΑΠ είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του σε αυτόν τον τομέα, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας και ιδιαίτερα μετά την επανέναρξη των αθλητικών διοργανώσεων από τον Ιούνιο και έπειτα. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να αναπτύσσεται ο live στοιχηματισμός και να ενισχύεται η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs).

Επίσης, κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στη διάθεση νέων παιχνιδιών στο δίκτυο των πρακτορείων του. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία το επαναλανσάρισμα των virtual προϊόντων αθλητικού στοιχηματισμού, τα οποία έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των παικτών. Επιπλέον, στα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία παρουσίασε το νέο παιχνίδι Powerspin, το οποίο ενισχύει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και την παικτική εμπειρία στα καταστήματα ΟΠΑΠ, ενώ έχει ήδη σημειώσει ενθαρρυντικές επιδόσεις.

Οι επιδόσεις των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και μετά το lockdown, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ως προς το μέγεθος της βάσης ενεργών πελατών, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online, αλλά και στη διάθεση virtual προϊόντων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στοιχήματος της εταιρείας.

Εισφορά επί του GGR

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, ερωτήθηκε για τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα μικτά κέρδη (GGR) του ΟΠΑΠ, βάσει της σύμβασης για τη δεκαετή επέκταση των αποκλειστικών του δικαιωμάτων για συγκεκριμένα τυχερά παιχνίδια (Τζόκερ, ΚΙΝΟ, Λόττο, Πάμε Στοίχημα, κλπ).

Όπως σημείωσε, η σύμβαση μεταξύ του ΟΠΑΠ και του ελληνικού δημοσίου ισχύει από το 2011 και προβλέπει ότι το δημόσιο, μέχρι το 2030, θα έχει συμμετοχή 5% επί του μικτού κέρδους (GGR) αυτών των παιχνιδιών. Ταυτόχρονα, βάσει των προβλέψεων της σύμβασης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προκαταβάλει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δημοσίου επί του μικτού κέρδους, ποσό ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Όπως σας ανέφερα και στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για το θέμα και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχετικά κάτι νεότερο».

Υπενθυμίζεται πως τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 20,4 εκατ. ευρώ, παρότι το σύνολο του εμπορικού δικτύου της εταιρείας επανήλθε πλήρως σε λειτουργία τον Ιούνιο, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου.

Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) διαμορφώθηκαν στα 507,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34,8% ετησίως, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 102,5 εκατ. ευρώ (-49,1%), αντανακλώντας τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:15 - 10 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.