ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fieratex: Μειώθηκε κατά 36,59% ο τζίρος το α’ εξάμηνο

12:42 - 30 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Fieratex: Μειώθηκε κατά 36,59% ο τζίρος το α’ εξάμηνο
Μεγάλη μείωση του επιπέδου του κύκλου εργασιών και εμφάνιση ζημιών στα αποτελέσματα προ φόρων και μετά φόρων, έναντι κερδών στο α’ εξάμηνο του 2019, είναι μερικά από τα στοιχεία που καταγράφονται στα οικονομικά αποτελέσματα του φετινού πρώτου εξαμήνου για την Fieratex (Βαφεία-Πλεκτήρια Φιέρατεξ ΑΕ).

Αιτία των παραπάνω είναι η πανδημία covid – 19 που εμφανίστηκε στις αρχές του έτους και οδήγησε σε καραντίνα το σύνολο σχεδόν των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση της κατανάλωσης σε προϊόντα ένδυσης. Επίσης η ανασφάλεια που δημιούργησε η εμφάνιση της πανδημίας, σχετικά με το πόσο χρόνο θα διαρκέσει, οδήγησε τους μεγάλους οίκους διακίνησης και πώλησης προϊόντων ένδυσης να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους και αυτό οδήγησε σε πολλές αναστολές εκτέλεσης και απουσία νέων παραγγελιών.

Ο βαθμός απασχόλησης του παραγωγικού δυναμικού μειώθηκε δραματικά και σε αυτό οφείλεται η εμφάνιση αρνητικού περιθωρίου μικτού κέρδους.

Πιο αναλυτικά ο κύκλος εργασιών της περιόδου ανήλθε σε 10,4 εκ. ευρώ έναντι 16,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας μείωση 6 εκ. ευρώ ή ποσοστό - 36,59%. Το μικτό αποτέλεσμα πέρασε σε αρνητικό πεδίο και ανήλθε σε -371 χιλ. ευρώ έναντι θετικού 1.026 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης συνολικά ανήλθαν σε 727 χιλ. ευρώ έναντι 860 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Το χρηματοοικονομικό κόστος ανήλθε σε 199 χιλ. ευρώ έναντι 247 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας μείωση 48 χιλ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται την μείωση του μέσου ύψους δανεισμού και την σταδιακή μείωση των επιτοκίων.

Από την αποτίμηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων διαθέσιμων για πώληση η εταιρία κατέγραψε ζημία 2 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 3 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης. Τα αποτελέσματα της εταιρείας προ φόρων ανήλθαν σε ζημίες 1.227 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 345 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Τέλος το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθε σε ζημίες 415 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 1.283 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.