ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδικάζεται το αίτημα εξυγίανσης της Euromedica

09:59 - 07 Οκτ 2020 | Αναλύσεις
Εκδικάζεται το αίτημα εξυγίανσης της Euromedica
Σήμερα συζητείται η αίτηση υπαγωγής της Euromedica στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με το πλάνο εξυγίανσης που έχει υποβληθεί, οι νέοι μέτοχοι έχουν δρομολογήσει ένα συνολικό πλάνο επενδύσεων ύψους 55,3 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, το σχέδιο προβλέπει πως εντός 12μήνου, ποσό 22 εκατ. θα κατευθυνθεί σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στην περιφέρεια, ενώ η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης του πανελλήνιου δικτύου της που βρίσκεται κυρίως εκτός αστικών κέντρων.

Παράλληλα, κατά την περίοδο εξυγίανσης, υπάρχει η δέσμευση για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που ενδεχομένως να ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.

Ήδη από τον Δεκέμβριου του 2019, οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν καταβάλει 18.5 εκατ. (από τα 55.3 εκατ.) για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και της μισθοδοσίας. 

Οι επενδυτές έχουν δεσμευτεί στη διασφάλιση των 2.000 θέσεων εργασίας, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας θα αυξηθεί και ο αριθμός συνεργαζόμενων ιατρών. 

Οι μέτοχοι της εταιρείας ελπίζουν πως δεν θα υπάρξει νέα αναβολή και θα εκδοθεί μια θετική και γρήγορη απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό πλάνο της Eurοmedica. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.