ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mytilineos: Υπογραφή σύμβασης για το έργο Άκτιο-Αμβρακία

08:45 - 02 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Mytilineos: Υπογραφή σύμβασης για το έργο Άκτιο-Αμβρακία
Μέσα στον Νοέμβριο θα υπογραφεί η σύμβαση ανάμεσα στον όμιλο Mytilineos και στο υπουργείο Υποδομών για την ανάληψη του έργου της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα που θα συνδέσει το Άκτιο με την Αμβρακία.

Πρόκειται για ένα έργο της τάξης των 150 εκατ. ευρώ που θα αναλάβει όμιλος Mytilineos μετά την αδυναμία της ιταλικής GD Infrastrutture να προσκομίσει την εγγυητική επιστολή συμμετοχής.

Ταυτόχρονα ο επενδυτικός οίκος Edison με αφορμή τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Mytilineos -υποστηρίζει σε έκθεσή της ότι τα ανθεκτικά περιθώρια κέρδους προστατεύουν την κερδοφορία της Mytilineos.

Υπογραμμίζει ότι, τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου απέδειξαν πως παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, η μεταλλουργία και οι κλάδοι της ενέργειας και του φυσικού αερίου, η στρατηγική της εταιρείας αποδεικνύεται ανθεκτική στους αντίθετους ανέμους αυτής της περιόδου. Ενδεικτικό αυτής της ανθεκτικότητας είναι ότι ο οίκος προσαρμόζει αρνητικά κατά 10% την πρόβλεψή του για το φετινό κύκλο εργασιών της εταιρείας, αλλά αναθεωρεί ανοδικά κατά 10% την εκτίμησή του για το EBITDA.

Η Edison τοποθετεί τη δίκαιη αποτίμηση της μετοχής στα 13 ευρώ, δηλαδή περίπου 38% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής (9,38 ευρώ). Επίσης, ο οίκος θεωρεί πιθανή την ένταξη της Mytilineos στο δείκτη MCSI στην αναθεώρηση που θα γίνει αυτόν τον μήνα, σημειώνοντας τη βαρύτητα που έχει ο τίτλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την ένταξη στον MSCI, η μετοχή θα αποκτήσει πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών, τονίζει η Edison. 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 02 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.