ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο αντίκτυπος του εμβολίου της Pfizer στο Χρηματιστήριο

11:40 - 10 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Ο αντίκτυπος του εμβολίου της Pfizer στο Χρηματιστήριο
Οι χθεσινές εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου έδωσαν το πάτημα για να καλυφθούν οι απώλειες των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης της Λέων Δεπόλας χρηματιστηριακή, Νίκος Καυκάς, αναμφισβήτητα, η πολλά υποσχόμενη αποτελεσματικότητα (90%) του εμβολίου σε μεγάλο δείγμα πιθανότατα να αποτελεί ‘’game changer’’ για τις αγορές, όπως υποδηλώνει και η χθεσινή άνοδος.

Ωστόσο, σύμφωνα και με τους ειδικούς, υπάρχουν ακόμα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν μέχρι την τελική έγκριση, αλλά και μετέπειτα, καθώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι ότι βελτιώνεται η ορατότητα για το κοντινό μέλλον και τίτλοι που επηρεάζονται σημαντικά από τους περιορισμούς επανήλθαν στο προσκήνιο.

O ΓΔΧΑ επαναπροσδιορίζει το ανοδικό όριο διαπραγμάτευσης, το οποίο τοποθετούμε πλέον στην περιοχή των 690 με 720 μονάδες.

Σήμερα το βράδυ θα έχουμε και τα νεότερα από την αναδιάρθρωση δεικτών του MSCI, όπου πιθανότατα θα μειωθεί η στάθμιση της χώρας, και κατ' επέκταση η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη.

Σημειώνουμε ότι αύριο και μεθαύριο πριν την συνεδρίαση ανακοινώνονται αποτελέσματα γ΄ τριμήνου για ΕΕΕ και ΟΤΕ, Τιτάν αντίστοιχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 10 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.