ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Θα δοθεί βαρύτητα στην πορεία των κρουσμάτων στο εσωτερικό

12:06 - 16 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Θα δοθεί βαρύτητα στην πορεία των κρουσμάτων στο εσωτερικό
Ο ΓΔΧΑ έκλεισε την εβδομάδα στο άνω εύρος διακύμανσης των τελευταίων μηνών με το διεθνές τοπίο να μην έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά. Ο S&P 500 κατέγραψε νέο υψηλό, ενώ μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα (βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις) ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων και συντηρούν το καλό κλίμα και σήμερα το πρωί.

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή, Νίκος Καυκάς, η διαφαινόμενη μετακίνηση κεφαλαίων σε τίτλους που επηρεάζονται περισσότερο από την πανδημία δείχνει ότι η αγορά κοιτάζει 2 με 3 μήνες μπροστά, μετά και τις θετικές προσδοκίες που δημιούργησε το εμβόλιο.

Πάραυτα, βαρύτητα θα δοθεί και στην πορεία των κρουσμάτων στο εσωτερικό την τρέχουσα εβδομάδα. Δίνουμε αυξημένες πιθανότητες για ανοδική διαφυγή από το τρέχων εύρος τιμών του ΓΔΧΑ το επόμενο διάστημα.

Τέλος, σημαντικές εξελίξεις έχουμε στον τραπεζικό κλάδο καθώς τα CoCos της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να μετατραπούν σε μετοχές δυναμώνοντας τα ενσώματα ίδια κεφάλαια του ιδρύματος, αλλά και το ποσοστό του ΤΧΣ που θα ανέλθει στο 61,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.