ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Newsphone: Εκπνέει η Δημόσια Πρόταση για έξοδο της μετοχής

12:00 - 18 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Newsphone: Εκπνέει η Δημόσια Πρόταση για έξοδο της μετοχής
Ολοκληρώνεται, σήμερα, Τετάρτη, η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Newsphone μέσω της εταιρείας ΑΝΚΟΣΤΑΡ, με προτεινόμενη τιμή τα 0,47 ευρώ ανά μετοχή και με στόχο τη διαγραφή της μετοχής της εισηγμένης από το Χρηματιστήριο.

Ο προτείνων (ΑΝΚΟΣΤΑΡ) έχει πλησιάσει μεν (82%), αλλά απέχει ακόμα από τον στόχο του 90% που είναι το όριο για την διαγραφή της Newsphone από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, είναι θέμα ημερών να γνωστοποιηθεί εάν τελικά θα καλυφθεί το ζητούμενο 90% από την ΑΝΚΟΣΤΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της εισηγμένης έκρινε το τίμημα των 0,47 ευρώ ανά μετοχή ως «εύλογο», καθώς βρισκόταν εντός των ορίων αποτίμησης που έθεσε ο αποκαλούμενος «ανεξάρτητος χρηματοοικονομικός σύμβουλος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Συμβούλου, το Προσφερόμενο Τίμημα:

α. υπερβαίνει κατά 26,24% τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών (€0,3723) κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της 19.06.2020, και

β. υπερβαίνει κατά 4,44% την τιμή ανά μετοχή (€0,45) που προέκυψε από τη σχετική αποτίμηση.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί πως η Newsphone είναι η 20η στη σειρά εταιρεία που ακολουθεί το δρόμο της μεγάλης φυγής από το αθηναϊκό χρηματιστήριο στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών.

Συμφωνία Μετόχων

Με παλαιότερη ανακοίνωση, η Newphone γνωστοποίησε ότι οι βασικοί μέτοχοι υπέγραψαν τη Συμφωνία Μετόχων, με την οποία συμφώνησαν να συντονιστούν μεταξύ τους, ώστε να επιδιώξουν τον από κοινού έλεγχο της εταιρείας.

Η Συμφωνία Μετόχων προβλέπει ότι για τη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα πρέπει να συναινεί το σύνολο των μελών που προτείνεται/υποδεικνύεται από όλους τους Βασικούς Μετόχους, ενώ για τη λήψη απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας δε θα πρέπει να αντιλέγει κανείς εκ των Βασικών Μετόχων.

Τέλος, σύμφωνα με τη Συμφωνία Μετόχων, οι Βασικοί Μέτοχοι αναλαμβάνουν να ψηφίζουν με το σύνολο των μετοχών που εκάστοτε κατέχουν (ή ελέγχουν με έμμεσο τρόπο) κατά τρόπο ώστε να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Συμφωνίας Μετόχων.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:56 - 18 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.