ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο ζητούν οι Ολλανδοί

17:35 - 03 Δεκ 2020 | Αναλύσεις
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο ζητούν οι Ολλανδοί
Αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέματα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και διαχειριστικό έλεγχο για τα τελευταία δύο χρόνια κατέθεσε η ολλανδική Reggeborgh Invest στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σημειώνεται ότι τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης μπορεί να ζητήσει μέτοχος με ποσοστό άνω του 5%.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των βασικών μετόχων.

Το τελευταίο διάστημα ήταν σε εξέλιξη διάφορες συμβιβαστικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει συναινετική λύση για τις διοικητικές αλλαγές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η κατάσταση περιεπλάκη μετά την ανάμειξη των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη, οι οποίοι κατά τη φημολογία της αγοράς φέρονταν να έχουν αποκτήσει στο σύνολό τους ή κατά άλλες πηγές να έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα στις απαιτήσεις που είχε η Farallon στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τους αδελφούς Καλλιτσάντση.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, είχαν υπάρξει πληροφορίες πως σύμπραξη επιχειρηματικών κεφαλαίων, με επικεφαλής τους Μπάκο – Καϋμενάκη, έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν τα ποσοστά των αδελφών Καλλιτσάντση, περίπου 25,58%, ποσοστό που ήταν ενεχυριασμένο στη Farallon. Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση είχαν εξασφαλίσει κεφάλαια άνω των 50 εκατ. ευρώ από το αμερικανικό fund Farallon για να πάρουν τον έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 2018, θέτοντας ενέχυρο το σύνολο του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 03 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.