ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pantelakis Securities: Αναμένεται να συνεχιστεί το ράλι των τραπεζών

14:12 - 11 Ιαν 2021 | Αναλύσεις
Pantelakis Securities: Αναμένεται να συνεχιστεί το ράλι των τραπεζών
Συνέχεια στο ράλι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά τις ρευστοποιήσεις που γίνονται εδώ και μία εβδομάδα, αναμένει σύμφωνα με έκθεσή της η Pantelakis Securities, καθώς η «ορμή» προς τις value μετοχές ευνοεί τον κλάδο, ενώ οι κίνδυνοι υποχωρούν.

Η χρηματιστηριακή δίνει αυξημένες τιμές στόχους για τις τράπεζες με σύσταση overweight για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank, ενώ ουδέτερη σύσταση δίνει για την Πειραιώς Financial Holdings. Έτσι για την Alpha Bank η τιμή στόχο διαμορφώνεται στα 1,45 ευρώ, για την ΕΤΕ στα 3,20 ευρώ, στα 0,80 ευρώ για τη Eurobank και στα 1,40 ευρώ για την Πειραιώς Financial Holdings με περιθώριο ανόδου 12%.

Παράλληλα, η Pantelakis τοποθετεί στα top trades τους τίτλους της Εθνικής και της Alpha με την τελευταία να αντικαθιστά τη Eurobank καθώς όπως εκτιμά διατηρεί ένα καλύτερο προφίλ ανταμοιβής κινδύνου, δηλαδή μια πολύ φθηνότερη αποτίμηση P/B με μειωμένους κινδύνους μετά το Galaxy. Από την άλλη η ΕΤΕ θα μειώσει το discount με τη Eurobank σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια, καθώς το project Frontier θα την αφήσει με παρόμοιο (αν όχι χαμηλότερο) δείκτη NPE και ισχυρότερα κεφάλαια.

Όπως επισημαίνει η Pantelakis, τα ανανεωμένα σχέδια NPE (Μάρτιος), το κλείσιμο των εκκρεμών τιτλοποιήσεων (α' εξάμηνο), τα stress tests (τέλη Ιουλίου) και η άρση των αναστολών πληρωμής δανείων θα διατηρήσει το βλέμμα των επενδυτών στις τράπεζες.

Τέλος, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η αντιμετώπιση της αναβαλλόμενης φορολογίας DTC, χωρίς να αποτελέσει κρατική ενίσχυση, θα μπορούσε να θέσει τέλος στην κρίση που ταλανίζει εδώ και μία δεκαετία τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.