ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πορεία μετά την πτώση- Τι λένε οι ξένοι οίκοι

10:43 - 27 Αυγ 2007 | Αναλύσεις
Σταθεροποίηση και μετά ανάκαμψη βλέπει η UBS σε έκθεσή της για τις αγορές, ενώ η Goldman Sachs αναφέρει πως είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κανείς ότι ξεκαθάρισε το τοπίο στις κεφαλαιαγορές. Πιο αναλυτικά πρώτα σταθεροποίηση και μετά ανάκαμψη τονίζουν οι αναλυτές της UBS πως χρειάζεται στις αγορές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αναμένουν πως η υπερβολική πτώση των αγορών θα σταματήσει και θεωρούν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για ανάκαμψη, λόγω των καλών αποτελεσμάτων των εταιρειών και σε συνδυασμό με τις αποτιμήσεις των μετοχών μετά την πτώση.

Μάλιστα οι αναλυτές θεωρούν πως η πτώση έγινε χωρίς ποιοτικά κριτήρια και έτσι παρουσιάζονται πολλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο εξής, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν πως παρά το γεγονός ότι πολλές μετοχές έχουν υποχωρήσει χαμηλότερα από όσο θα έπρεπε οι κίνδυνοι παραμένουν και η αστάθεια παραμονεύει.

Γι΄ αυτό το λόγο προτείνει επενδύσεις σε μετοχές και κλάδους που «τιμωρήθηκαν» άδικα κατά την πτώση. Αναφορικά με τις επιμέρους αγορές οι αναλυτές του οίκου προτείνουν μεγαλύτερη έκθεση σε αναδυόμενες αγορές (overweight) και μικρότερη έκθεση στις αγορές της Ασίας (underweight). Για τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι ουδέτερη.

Ανάμεσα στους κλάδους επιλέγει τον χρηματοοικονομικό κλάδο για τον οποίο πιστεύει ότι θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ανάκαμψη ενώ είναι θετική για της μετοχές της βιομηχανίας και της τεχνολογίας. Εταιρείες παροχής πρώτων υλών και ενέργειας βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές της UBS.

Η Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση αναφέρει πως είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κανείς ότι ξεκαθάρισε το τοπίο και παραθέτει τις τρεις πηγές αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με τον οίκο η γενικότερη άποψη σχετικά με τις επενδύσεις υψηλού κινδύνου παραμένει θετική, αλλά είναι νωρίς για να ισχυριστεί πως όλα έχουν τελειώσει.

Οι τρεις κύριες πηγές αβεβαιότητας για τις αγορές, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω κινδύνους, είναι οι χρηματαγορές, τα δάνεια και κυρίως η έλλειψη ξεκάθαρης εικόνας σχετικά με τις απώλειες από τα subprime δάνεια.

Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για το δολάριο το οποίο βλέπει να υποχωρεί στο 1,43 δολάρια ανά ευρώ σε ένα ορίζοντα 3-6 μηνών.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.