ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΔΧΑ: Ίσως δοκιμάσει να διασπάσει ανοδικά την περιοχή των 900 μονάδων

10:43 - 11 Οκτ 2021 | Αναλύσεις
ΓΔΧΑ: Ίσως δοκιμάσει να διασπάσει ανοδικά την περιοχή των 900 μονάδων
Με μικρά κέρδη έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ, ενώ μικτή ήταν η εικόνα σε Ευρώπη και ελαφρώς αρνητική στις ΗΠΑ λόγω των τελευταίων στοιχείων της αγοράς εργασίας (θέσεις εργασίας μη αγροτικού τομέα) τα οποία κινήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Η αυξημένη μεταβλητότητα στα εμπορεύματα συνεχίζεται και επηρεάζει και τις μετοχές. Στην Κίνα οι τίτλοι τεχνολογίας κατέγραψαν σημαντική άνοδο στηρίζοντας τους δείκτες, καθώς πρόστιμο που επιβλήθηκε στη Meituan (food delivery internet platform) για παραβίαση κανονισμών ανταγωνισμού ήταν αρκετά μειωμένο σε σχέση με τις προσδοκίες των επενδυτών. Ωστόσο, το περιβάλλον παραμένει τοξικό για αρκετούς κλάδους και πιθανότατα δύσκολο να επιτρέψει  σημαντική περαιτέρω άνοδο.

Την εβδομάδα που ξεκινά στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ εφόσον ανακοινώνουν εταιρικά αποτελέσματα Γ΄τριμήνου από Τετάρτη και ενδεχομένως να επηρεάσουν ολόκληρο τον κλάδο παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, δημοσιεύουν αποτελέσματα οι Blackrock (Τετάρτη), JP Morgan (Τετάρτη), Bank of America Morgan Stanley (Πεμπτη), Wells Fargo (Πεμπτη), Citigroup (Πεμπτη) και Goldman Sachs (Παρασκευή).  Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΓΔΧΑ ίσως δοκιμάσει να διασπάσει ανοδικά την περιοχή των 900 μονάδων, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί για την συνέχεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.