ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και δεικτοβαρείς εισηγμένες για τις 930 μονάδες

10:07 - 21 Οκτ 2021 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Τράπεζες και δεικτοβαρείς εισηγμένες για τις 930 μονάδες
Με κέρδη και αυξημένο όγκο συναλλαγών έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ προσπερνώντας το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών για την περίοδο.

Ο τραπεζικός δείκτης , αλλά και δεικτοβαρείς εισηγμένες όπως ΟΤΕ, ΕΕΕ και Jumbo είναι εκείνες που ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν ώστε να κατοχυρωθούν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, ήτοι οι 930 μονάδες. Η συνέχεια, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το διεθνές κλίμα.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Σημειώνουμε εκ νέου ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι τοπικοί πυθμένες της αγοράς να είναι ολοένα και υψηλότεροι. Υπενθυμίζουμε ότι η σταδιακή απόσυρση των επαναγορών ομολόγων από την FED τοποθετείται χρονικά από τα μέσα Νοεμβρίου με μέσα Δεκεμβρίου, γεγονός που οδηγεί σταθερά ανοδικά τις  ομολογιακές αποδόσεις διεθνώς. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα, μεταξύ άλλων, στα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, καθώς και στον Conference Board US Leading index (πρόδρομο δείκτη της κατάστασης της οικονομίας) Σεπτεμβρίου. Διατηρούμε αυξημένα αντανακλαστικά δεδομένου ότι δεν περιμένουμε υποχώρηση της μεταβλητότητας τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.