ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών

13:28 - 22 Οκτ 2021 | Αναλύσεις
Morgan Stanley: Υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών
Στην υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών σε equal-weight από over-weight προχωρά η Morgan Stanley. Παρότι ο επενδυτικός οίκος δηλώνει ότι ακόμα του αρέσει το ελληνικό story, εντούτοις βλέπει καλύτερες ευκαιρίες αλλού.

«Εξακολουθεί να μας αρέσει το story, ως play στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και με την αύξηση των δανείων των ελληνικών τραπεζών να έχει φτάσει επιτέλους στο σημείο καμπής», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

«Αλλά βλέπουμε καλύτερα και ευκολότερα Overweights αλλού στις αγορές EEMEA (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική)», προσθέτουν.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι πια ελκυστικές έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών, καθώς οι αποτιμήσεις τους διαμορφώνονται τώρα στο ανώτερο όριο του τακτικού εύρους τους.

 Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι είναι ένας από τους λίγους κλάδους που έχουν μείνει πίσω κατά τη διάρκεια του τελευταίου «ξεσπάσματος» των αγορών EEMEA έναντι των υπόλοιπων αναδυόμενων και της Κίνας, η Morgan Stanley προβλέπει ότι οι μετοχές αυτές θα ανακάμψουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 22 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.