ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Ένας επιπλέον παράγοντας στην αύξηση της μεταβλητότητας

11:50 - 01 Νοε 2021 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Ένας επιπλέον παράγοντας στην αύξηση της μεταβλητότητας
Πιέσεις δέχθηκε ο ΓΔΧΑ την Παρασκευή, καθώς καταγράφηκε άνοδο στην απόδοση του 10ετούς της χώρας κατά 25μ.β. περίπου (περιοχή 1,30%), ενώ περισσότερο σταθεροποιητικές ήταν οι διαθέσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η παρατηρούμενη άνοδο στις αποδόσεις του 10ετούς κρατικού χρέους ήταν αρκετά εντονότερη στο Νότο και αναδεικνύει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, κάτι για το οποίο εκ του αποτελέσματος δεν έπεισε η κ. Λαγκαρντ την Πέμπτη.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Για τον ΓΔΧΑ, σημαντική περαιτέρω άνοδο στην εν λόγω απόδοση θα επηρεάσει αρνητικά και ανακόπτοντας την ανοδική ορμή των τελευταίων ημερών. Αν μη τι άλλο, προστίθεται ένας επιπλέον παράγοντας που συνωμοτεί στην αύξηση της μεταβλητότητας.  Σήμερα, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την μεταποίηση Οκτωβρίου, όπως μετριέται από τον δείκτη PMI της Markit.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, αναμφισβήτητα, βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της FED την Τετάρτη. Σημειώνουμε ότι την ίδια μέρα, πριν την συνεδρίαση, θα έχουμε μια εικόνα για τα αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου της ΕΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.