ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Οι όγκοι συναλλαγών κινούνται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα

10:49 - 02 Νοε 2021 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Οι όγκοι συναλλαγών κινούνται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα
Θετικά πρόσημα επικράτησαν χθες στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, ενώ αντίστοιχα με κέρδη έκλεισε και ο ΓΔΧΑ εν μέσω μιας περισσότερο σταθεροποιητικής συνεδρίασης.

Για 7η συνεχόμενη ημέρα ο εγχώριος δείκτης συσσωρεύει στην περιοχή των 900 μονάδων χωρίς να απομακρύνεται από αυτήν και ανοίγοντας την ψαλίδα αποδόσεων με τους κύριους ευρωπαϊκούς δείκτες κατά 2%-3% περίπου. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι όγκοι συναλλαγών κινούνται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα αυτό το άνοιγμα δεν είναι αρκετό για συμπεράσματα.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Παράλληλα, τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη είναι κατά 75% περίπου ανώτερα των εκτιμήσεων και αυτό προσφέρει στήριξη στους μετοχικούς δείκτες.

Σε αυτό το  πλαίσιο, θα περιμέναμε άλλη μία σταθεροποιητική συνεδρίαση εν αναμονή και της αυριανής συνεδρίασης της FED, όπου είναι ιδιαίτερα πιθανό να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιβράδυνση των επαναγορών ομολόγων.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τους δείκτες μεταποίησης Οκτωβρίου της PMI Markit για Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ευρωζώνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.