ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επενδυτική βαθμίδα ίσως καθυστερήσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις

10:59 - 22 Νοε 2021 | Αναλύσεις
Η επενδυτική βαθμίδα ίσως καθυστερήσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις
Με τις εξελίξεις στην Αυστρία οι πωλητές υπερίσχυσαν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό την Παρασκευή με εξαίρεση τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Οι αγορές παραμένουν ευερέθιστες στην επαναφορά των περιορισμών, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται και επιτάχυνση του tapering από την FED στην επόμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να απειλεί.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Η εβδομάδα περιλαμβάνει αρκετά εταιρικά αποτελέσματα Γ΄τριμήνου μεταξύ των οποίων Μοτορ οιλ, Φουρλης και Lamda αύριο το απόγευμα και Eurobank, ΕΤΕ την Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα. Στο προσκήνιο παραμένουν πανδημία και πληθωρισμός και θα κρίνουν εν πολλοίς την πιθανότητα για ένα ράλι τιμών όσο βαδίζουμε προς το τέλος του έτους.

Αξίζει να αναφέρουμε την εκτίμησή μας ότι ο ΓΔΧΑ ενδεχομένως να μην επηρεαστεί αρνητικά από το γεγονός ότι η Moody’s δεν έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με το αξιόχρεο της χώρας στην παρούσα φάση.

Ωστόσο, αυτό είναι μία ένδειξη ότι η επενδυτική βαθμίδα ίσως να καθυστερήσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας έχουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη (προχωρημένη εκτίμηση) Νοεμβρίου στην Ευρωζώνη και  τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών Οκτωβρίου στις  ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.