ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες εισηγμένες εκδίδουν ομολογιακά στις αρχές του 2022

08:53 - 15 Δεκ 2021 | Αναλύσεις
Ποιες εισηγμένες εκδίδουν ομολογιακά στις αρχές του 2022
Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων από τις εισηγμένες και το νέο οικονομικό έτος 2022. Κατ’ αρχάς η διοίκηση της PREMIA PROPERTIES επέλεξε να προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες για να μετατραπεί σε εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), ενώ ετοιμάζεται και για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου για τις αρχές του 2022. Οι σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για μια έκδοση της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, αν και το ύψος της έκδοσης καθορίζεται με ακρίβεια στο τέλος της διαδικασίας.

Μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεδιπλωθεί και ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του Ομίλου FOURLIS. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες η εταιρεία ετοιμάζεται για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο σε συνάρτηση με την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, ενώ αναμένεται να προηγηθεί η έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 αναμένεται να γίνει και η πώληση μετοχικού πακέτου της τάξης του 15 % της PRODEA INVESTMENTS σε επιλεγμένους επενδυτές. Το πακέτο της πώλησης θα προέλθει από υφιστάμενους μετόχους της εισηγμένης εταιρείας με σκοπό την ενίσχυση της μετοχικής διασποράς. Η PRODEA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, με ενεργητικό άνω των 2,4 δις ευρώ. Η PRODEA είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης της DIMAND. Για παράδειγμα, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στο έργο της μετατροπής του ακινήτου (Σαρόγλειο Μέγαρο) στην Ομόνοια σε ξενοδοχειακή μονάδα ( ΜΟΧΥ) αλλά και στον Πύργο του Πειραιά.

Ο Ελλάκτωρας εξετάζει την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2022. Στόχος είναι από τα έσοδα να αποπληρωθεί ένα μέρος του διεθνούς ομολόγου των 660 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση εκτιμά ότι το νέο ομόλογο θα εξασφαλίσει χαμηλότερη απόδοση από το διεθνές το οποίο είχε εκδοθεί με απόδοση 6,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.