ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Πιθανή είναι η συνέχιση της πλαγιοανοδικής κίνησης

11:05 - 30 Δεκ 2021 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Πιθανή είναι η συνέχιση της πλαγιοανοδικής κίνησης
Μικτή ήταν χθες η εικόνα στις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς βαδίζουμε στο κλείσιμο του έτους. Αντίστοιχα, μικρά κέρδη κατάφερε ο ΓΔΧΑ κυρίως λόγω της ΕΕΕ (η μετοχή ήταν κλειστή στο Λονδίνο τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις), αν και ο τζίρος κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Πιθανή είναι η συνέχιση της πλαγιοανοδικής κίνησης που έχει ξεκινήσει με στόχο να ξεφύγουμε από το πτωτικό κανάλι που έχει δημιουργηθεί από τις 19 Νοεμβρίου. Το στοίχημα της επαναφοράς στην κανονικότητα παραμένει εν ισχύ μεσοπρόθεσμα, όπως δείχνουν και τα οικονομικά στοιχεία, αν και βραχυπρόθεσμα η εξέλιξη των κρουσμάτων και το κατά πόσο θα περιοριστούν από τα μέτρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Υπό αμφισβήτηση τίθεται η ανοδική ορμή των μετοχικών δεικτών κυρίως στις ΗΠΑ, μιας και εκπνέει το επόμενο τρίμηνο η υποστήριξη της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ  ακολουθούν  αυξήσεις στο βασικό επιτόκιο, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις. Ήτοι, είναι φυσιολογικό να αναμένουμε συνολικά χαμηλότερες αποδόσεις για τους μετοχικούς δείκτες στις ΗΠΑ το νέο έτος (σε σχέση με το 2021) στην καλύτερη περίπτωση. Με βάση τα τωρινά δεδομένα καλύτερες προοπτικές διαφαίνονται για τις Ευρωπαϊκές μετοχές και φυσικά για το ΧΑ. Σήμερα, αναμένουμε τον δείκτη τιμών παραγωγού Νοεμβρίου της χώρας μας, ενώ σταθερό παραμένει το ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.