ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΔΧΑ: Τα πρώτα επίπεδα στήριξης στην περιοχή των 920-900 μονάδων

11:22 - 24 Ιαν 2022 | Αναλύσεις
ΓΔΧΑ: Τα πρώτα επίπεδα στήριξης στην περιοχή των 920-900 μονάδων
Με αυξημένες απώλειες έκλεισαν και την Παρασκευή οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ συμπαρασύροντας Ευρώπη και ΓΔΧΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο S&P 500 μετά τον Nasdaq κατέληξε χαμηλότερα από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών σηματοδοτώντας την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Αυξημένη βαρύτητα θα δίνεται πλέον στα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα και στα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία θα κληθούν να στηρίξουν τις αποτιμήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το καλύτερο σενάριο για τον ΓΔΧΑ είναι να αποδώσει αναλογικά με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες. Σημειώνουμε ότι τα πρώτα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στην περιοχή των 920-900 μονάδων. Την αυλαία των εγχώριων αποτελεσμάτων Δ΄τριμήνου (έτους) ανοίγει ο Μυτιληναίος την Πέμπτη πριν την συνεδρίαση. Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη το βράδυ συνεδριάζει η FED και ενδεχομένως να δώσει σήμα για την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τον Μάρτιο. Παράλληλα, μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ ανακοινώνουν αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των οποίων AppleMicrosoft και Boeing. Στο μέτωπο των μάκρο αναμένουμε τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών Ιανουαρίου(αρχική εκτίμηση) της Markit PMI σε Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.