ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Η ανάγκη δημιουργίας ρευστότητας τροφοδοτεί τις πωλήσεις

11:15 - 08 Μαρ 2022 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Η ανάγκη δημιουργίας ρευστότητας τροφοδοτεί τις πωλήσεις
Νέα υποχώρηση καταγράφηκε χθες στις Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ και οι ΗΠΑ κινήθηκαν έντονα πτωτικά, καθώς το γεωπολιτικό τοπίο δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά. Αντιθέτως, παρατηρείται κλιμάκωση σχετικά με το ζήτημα ενεργειακής προμήθειας στην Δύση με το πετρέλαιο (και όχι μόνο από πλευράς εμπορευμάτων) να γράφει ανοδική πορεία και ακραίες διακυμάνσεις.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις παραμένουν αρκετά επισφαλείς με την εγκλωβισμένη μόχλευση, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ρευστότητας να συνεχίζει τροφοδοτεί τις πωλήσεις. Αναμένουμε άλλο ένα αρνητικό άνοιγμα για σήμερα ενδεχομένως με μειωμένη ορμή και το βλέμμα σταθερά στραμμένο στις εξελίξεις., οι οποίες επισκιάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Σημειώνουμε ότι παρόλο που τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (περιοχή 820-840 μονάδων) χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμα, η αυξημένη τεκμαρτή μεταβλητότητα δυσκολεύει/καθυστερεί την αναζήτηση ενός σημείου ισορροπίας. Σήμερα ανακοινώνεται μεταξύ άλλων η τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.