ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Trastor για δημόσια πρόταση: Δίκαιο και εύλογο το προσφερόμενο αντάλλαγμα

18:32 - 27 Μαϊ 2022 | Αναλύσεις
Trastor για δημόσια πρόταση: Δίκαιο και εύλογο το προσφερόμενο αντάλλαγμα
Δίκαιο και εύλογο κρίνεται το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 1,25 ευρώ ανά μετοχή, που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του συνόλου του μετοχών της Trastor ΑΕΕΑΠ, σύμφωνα με την αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ της δεύτερης, στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της τράπεζας.

Πιο αναλυτικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (εφεξής η «Εταιρεία»), συνεδρίασε την 26.05.2022, προκειμένου να εξετάσει:

  1. το περιεχόμενο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, που υπέβαλε, σύμφωνα με το Ν.3461/2006 (εφεξής ο «Νόμος»), η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» (εφεξής ο «Προτείνων») για την απόκτηση των κοινών, ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, την κυριότητα των οποίων δεν είχε ο Προτείνων κατά την ημερομηνία που κατέστη υπόχρεος σε υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (εφεξής η «Δημόσια Πρόταση»),
  2. το περιεχόμενο του εγκριθέντος με την από 18.05.2022, απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Πληροφοριακού Δελτίου της Δημόσιας Πρότασης (εφεξής το «Πληροφοριακό Δελτίο»), που απευθύνεται στους μετόχους της Εταιρείας, κατά τα προβλεπόμενα στο Νόμο, για την εξαγορά του συνόλου των κοινών, ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, το οποίο τέθηκε στη διάθεση του κοινού την 23.05.2022, και
  3. την απαιτούμενη, δυνάμει του άρθρου 15 παράγραφος 2 του Νόμου, έκθεση την οποία συνέταξε, με ημερομηνία 24.05.2022 (εφεξής η «Έκθεση»), ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εταιρείας, ήτοι η Τράπεζα «Optima bank A.E.» (εφεξής ο «Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος»), για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, άυλων μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας €0,50 έκαστη, ελεύθερων από κάθε φύσεως βάρη και δικαιώματα τρίτων, οι οποίες έχουν εισαχθεί και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (εφεξής οι «Μετοχές»), οι οποίες κατά την ημερομηνία δημιουργίας υποχρέωσης υποβολής δημόσιας πρότασης δεν ανήκαν στην κυριότητα του Προτείνοντα ή των Συντονισμένων Προσώπων (όπως ορίζονται κατωτέρω).

Συγκεκριμένα, η Δημόσια Πρόταση αφορά 4.904.553 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό ύψους περίπου 3,25% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των 4.600 Μετοχών των οποίων ο Προτείνων κατέχει τα δικαιώματα ψήφου δυνάμει συμβάσεων ενεχύρου (εφεξής οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»). Το προσφερόμενο αντάλλαγμα ορίστηκε σε €1,25 ανά Μετοχή (εφεξής το «Προσφερόμενο Αντάλλαγμα»).

Συντονισμένα πρόσωπα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα του άρθρου 2 (ε) του Νόμου, νοούνται (i) η εταιρεία Πειραιώς Financial Holdings ως πρόσωπο που έχει τον απώτατο έλεγχο του Προτείνοντα, και (ii) τα πρόσωπα που ελέγχονται κατά τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 3 παρ. 1 (γ) του Ν. 3556/2007 από την Πειραιώς Financial Holdings (εφεξής και από κοινού τα «Συντονισμένα Πρόσωπα»).

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας πλην των κκ. Γεωργίου Κορμά και Ιωάννη Βογιατζή οι οποίοι δεν παραστάθηκαν λόγω της κατάστασης σύγκρουσης συμφερόντων που συντρέχει στο πρόσωπό τους κατ’ άρθρο 97 παρ. 3 του Ν. 4548/2018.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ της Trastor

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.