ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ABN Amro: Αντίδοτο στην κρίση η στροφή σε αμυντικές θέσεις

09:32 - 26 Νοε 2007 | Αναλύσεις
Σύμφωνα με την ΑΒΝ Amro Αsset Management, η επιβράδυνση της αμερικάνικης οικονομίας και η πιστωτική κρίση που πλήττει τις αγορές σημαίνει πως οι εταιρείες της πολύ υψηλής κεφαλαιοποίησης που είναι «δικτυωμένες» διεθνώς εκτός ΗΠΑ, προσφέρουν σήμερα την καλύτερη «αξία», ενώ οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και του καταναλωτικού τομέα θα πρέπει να αποφευχθούν.

Σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα οι πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Αμερική μαζί με τα σημαντικά προβλήματα του ιού του subprime, έχουν οδηγήσει από το καλοκαίρι τους επενδυτές προς την υψηλή κεφαλαιοποίηση κι έτσι έχει σημειωθεί μία τεράστια αλλαγή στην επενδυτική συμπεριφορά. Το ζεστό χρήμα ταξίδεψε μακριά από την μικρή κεφαλαιοποίηση και τις μετοχές με υψηλό συντελεστή beta, προς τα υψηλότερης ποιότητας ονόματα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ( εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου).

Καθώς τα πράγματα παραμένουν αβέβαια και ευμετάβλητα, αυτή η πρακτική αναμένεται να συνεχισθεί με την προτίμηση να στρέφεται προς τους κλάδους της ενέργειας, της υγείας, της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Η επενδυτική στρατηγική από εδώ και πέρα θα έχει την υπογραφή των «μεγάλων» εταιρειών πραγματικής ανάπτυξης.

Παράλληλα η τράπεζα σημειώνει πως αν και τα προβλήματα που έχουν ανακοινωθεί λόγω της κρίσης από μεγάλα ονόματα του επενδυτικού κόσμου όπως Merrill Lynch, UBS και Citigroup, και αναμένεται να δούμε και άλλα να ανακοινώνονται σύντομα, δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση οικονομική ύφεση αλλά ούτε και κραχ στις αγορές. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η αυξημένη μεταβλητότητα θα παραμείνει μέχρις ωσότου «βγουν όλα τα κακά στη φόρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.