ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίστε να αγοράζετε τράπεζες!

09:20 - 24 Οκτ 2008 | Αναλύσεις
Παραμείνετε αμυντικοί στις θέσεις σας και τηρείτε στάση underweight στους κλάδους που είναι εκτεθημένοι και επηρεάζονται σημαντικά από την ύφεση, όπως ο βιομηχανικός, οι πρώτες ύλες και η ενέργεια και αρχίστε να αγοράζετε τράπεζες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, τονίζει σε νέο report της η JPMorgan.

 O διεθνής οίκος αναμένει περαιτέρω κινητοποίηση της νομισματικής πολιτικής και δημοσιονομική στήριξη, με την παγκόσμια ύφεση να είναι τουλάχιστον το ίδιο σοβαρή με αυτήν του 1991 και του 2001, όμως υπάρχει σημαντικός κίνδυνος, όπως τονίζει, για μία βαθύτερη ύφεση του τύπου του 1973 και του 1981. Σε αυτό το περιβάλλον η σωστή στρατηγική είναι η οverweight στάση σε ότι «προϊόν» αφορά τις τράπεζες : μετοχές, ομόλογα, swaps. Οχι μόνον στις ώριμες αγορές αλλά και στις αναδυόμενες και ιδιαίτερα τις μεγάλες τράπεζες.

Οπως σημειώνει η JPMorgan, η αμυντική στάση στις αγορές σήμερα είναι η μοναδική μας επιλογή καθώς οι θέσεις των επενδυτών όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον δεν δίνουν αρκετό καύσιμο για κάποιο ριμπάουντ αλλά ούτε και μπορούν να περιορίσουν την πτωτική πορεία των χρηματιστηρίων. Η τήρηση long θέσων θα πρέπει να έλθει την στιγμή που θα δούμε πως οι κινήσεις των πολιτικών αρχών αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στην αγορά χρηματοδότησης.

Τέλος, σε ότι αφορά τα hedge funds, ο διεθνής οίκος θεωρεί πως οι εκροές από την βιομηχανία θα συνεχισθούν με ταχύτατους ρυθμούς με το τέταρτο τρίμηνο του έτους να «βλέπει» κεφάλαια αξίας 150 δισ δολαρίων να αποχωρούν από την αγορά. Ετσι, η αξία της βιομηχανίας των επιθετικών κεφαλαίων, ή αλλιώς το ενεργητικό της, από 1,9 τρις δολάρια στο τέλος του 2007, θα βουτήξει στα 1,5 τρις δολάρια στο τέλος του 2008.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.