• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Ανεμοδείκτης

Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

 Το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca (κατά κύριο λόγο με ευθύνη της Γερμανίας), δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα. 

Η γραπτή δήλωση-απάντηση του Κώστα Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη, έχει κάτι το ιστορικό, ομολογουμένως. Και το ότι είναι τόσο μακροσκελής (778 λέξεις), ίσως και να σημαίνει κάτι. 

Το ότι κάτι συμβαίνει με την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν κρύβεται πλέον. 

Η παρατήρηση των όσων εκτυλίσσονται στο παράλληλο σύμπαν των κοινωνικών δικτύων και όσων υιοθετούν τα όσα εξωφρενικά γράφονται εκεί και τα μετατρέπουν σε πολιτικές άναρθρες κραυγές (β. ΣΥΡΙΖΑ - Αλέξης Τσίπρας κ.ά.), δίνει μία εικόνα του προβλήματος διαχείρισης της πανδημίας σε αυτήν την κρίσιμη φάση. 

Ότι στο ΣΥΡΙΖΑ βιάζονται και υιοθετούν ό,τι να ‘ναι και όπως να ‘ναι έχει διαπιστωθεί και τους έχει εκθέσει - τελευταίο περιστατικό η υιοθέτηση της ψευδούς φημολογίας ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα τοποθετούσε πλακέτα στην Ακρόπολη με το όνομα της…

Αποφάσεις λαμβάνονται και διαδικασίες δρομολογούνται προσεχώς για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και υπό αυτό το πρίσμα τα όσα ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στην γενική συνέλευση της Τρίτης, έχουν τη σημασία τους. 

Ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζεται, υπάρχει μία περιοχή στην οποία οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει στον προ covid τρόπο ζωής. 

 

Είναι φανεί πλέον πως ό,τι μέτρα ελέγχου της πανδημίας και να αποφασίζονται και ανακοινώνονται, πολύ δύσκολα τηρούνται. 

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε να τα μπαλώσει και να αποδοκιμάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη για το ότι η ΝΔ είναι η παράταξη των δωσίλογων και διάφορα άλλα ανεκδιήγητα, αλλά δεν φάνηκε να καταφέρνει και πολλά. 

Η πολιτική καθημερινότητα έχει αλλάξει με την πανδημία και διάφορα πρόσωπα έχουν απομακρυνθεί από το προσκήνιο. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τη φύση της δραστηριότητας τους ή τη θέση τους. 

Πέρασε λίγο στα «ψιλά», αλλά μάλλον τα μπέρδεψε κάπως τα μηνύματα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την προηγούμενη εβδομάδα. 

Οι ιδιότυπες ισορροπίες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φανερώνονται με πολλές και διάφορες αφορμές το τελευταίο διάστημα. 

Ένα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία, περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο για την δημιουργία πάρκου και μετεγκατάσταση εννέα υπουργείων. 

σελίδα 1 από 942
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman