• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Ανεμοδείκτης

Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Ο εκτροχιασμός του Ορμπαν στην Ουγγαρία, όπου ανεστάλη η λειτουργία του κοινοβουλίου με αφορμή την κρίση της πανδημίας, ως γνωστόν προκάλεσε την αντίδραση 13 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Γινόταν μία λίγο-πολύ ανόητη συζήτηση το προηγούμενο φθινόπωρο, που είχε αντικείμενο το πώς θα λέγεται το χαρτοφυλάκιο του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. 

Σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες της Ιταλίας, στο υπουργείο Εξωτερικών αναρτήθηκε το πρωί της Παρασκευής η ιταλική σημαία. Το ίδιο θα συμβεί και στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία έπειτα από απόφαση του προέδρου της, θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

 

Παρακολουθήστε την διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο «Κύκλος Ιδεών», με θέμα: «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι εκ των πραγμάτων ένα από τα πρόσωπα των ημερών. Εχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, μέχρι στιγμής το έχει φέρει σε πέρας με επιτυχία και καθημερινώς είναι ένα από τα δύο πρόσωπα, με πρώτον τον καθηγητή Τσιόδρα, που εκτελούν το δύσκολο έργο της ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία της πανδημίας, τα μέτρα κλπ. 

Μέσα στα πολλά και σοβαρά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο CNN το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε και κάτι που έδωσε αφορμή για χαμόγελο από την Κριστιάν Αμανπούρ. 

Πριν από λίγες ημέρες οι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έστειλαν το μήνυμά τους, ερμηνεύοντας ένα απόσπασμα από την Traviata του Βέρντι, ο καθένας από το σπίτι του, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και δίνοντας πολλές νότες αισιοδοξίας. 

Δεν είναι μόνο οι εικόνες των μαζικών περιπάτων και συναθροίσεων που προξενούν οργή, είναι και τα νούμερα που επιβεβαιώνουν το πόσο διαδεδομένη είναι η αντικοινωνική και εν τέλει επικίνδυνη συμπεριφορά. 

Με αφορμή τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, αξίζει να επισημανθεί κάτι που είχε αναφέρει πριν από μερικά χρόνια. 

Ίσως δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με ό,τι ανοησία και ακρότητα εκτοξεύουν διάφοροι, οι οποίοι επιμένουν να κάνουν αντιπολίτευση εκεί που δεν χωρούν πολλά πολλά, αλλά κάποιες φορές η πρόκληση είναι μεγάλη. 

Για όσους αναζητούν τρόπους να σπάσουν την ρουτίνα της καραντίνας και του κατ’ οίκον περιορισμού, αρχίζουν να παρέχονται δυνατότητες ακόμη και για παρακολούθηση επιστημονικών συζητήσεων. Φυσικά μέσω διαδικτύου.

Ο θάνατος του Αλμπέρ Ουντερζό πριν από λίγες ημέρες, ήταν μία από τις ειδήσεις που προκάλεσαν αίσθηση παγκοσμίως. 

Θετική κρίνεται προφανώς η πρωτοβουλία για την προσφορά του 50% των μισθών υπουργών, βουλευτών, κρατικών αξιωματούχων κ.ά., υπέρ της ενίσχυσης του ταμείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

σελίδα 1 από 895
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman