ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάς "δουλεύει" η UBS;

15:58 - 27 Απρ 2009
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Ναι μεν αλλά! Σε διαφορετική της έκθεση η UBS με σημερινή ημερομηνία επίσης, φωνάζει «πουλήστε τις τραπεζικές μετοχές στο ράλι!», υποβαθμίζοντας μάλιστα τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε underweight από neutral!

Στην έκθεση ευρωπαϊκής στρατηγικής μας έλεγε ότι οι κυκλικές μετοχές είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν από εδώ και πέρα βλέποντας ράλι 12% στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι τραπεζικές μετοχές είναι κυκλικές μετοχές και μάλιστα όχι μόνο δεν ανφερει πουθενά στην έκθεση της περί αποφυγής των τραπεζών αλλα στην λίστα των μεγάλων ευκαιριών προτείνει και τρεις τράπεζες, τις Banco Espirit Santo, HSBC και Intesa SanPaolo!

Τώρα λέει πως οι διεθνείς τραπεζικές μετοχές έχουν πραγματοποιήσει τεράστιο ράλι τις τελευταίες έξι εβδομάδες με τις ευρωπαϊκές να έχουν κερδίσει 71% και τις αμερικάνικες 54% σε μέσο όρο κι έτσι οι επενδυτές θα πρέπει να πουλήσουν τις τράπεζες καθώς το τραπεζικό σύστρημα παραμένει κεφαλαιακά ανεπαρκές και η σταθερότητα των ισολογισμών είναι πολύ μακριά ακόμη, και έτσι διατηρεί το underweight για τις τράπεζες των ΗΠΑ και υποβαθμίζει σε underweight επίσης τις τράπεζες της Ευρώπης.

Και καθώς δημιουργεί αυτον τον πανικό με την φράση «πουλήστε τις τράπεζες» αναφέρει σε κάποιο σημείο πως οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε τράπεζες οι οποίες έχουν επάρκεια κεφαλάιων, ισχυρές καταθέσεις και ανεξαρτησία και έτσι λέει : αγοράστε HSBC, Intesa, SocGen,Scotiabank , Royal Bank of Canada, National Bank of Australia, Itau, Bradeso,China Merchant Bank και DBS, ενώ φωνάζει πουλήστε τις Santander, BBVA, Sabadell, Mizuho,Macquarie, OTP, Millennium, Woori, και Taishin.

Η σούμα λοιπόν είναι αποφύγετε 9 τράπεζες και προτιμήστε 10! Εμείς να δεχτούμε πως ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να έχει προβλήματα και να αντιμετωπίζει πιθανούς κινδύνους, αλλά ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν «Πουλήστε ΚΑΠΟΙΕΣ τράπεζες στο ράλι»! Οχι για τίποτα άλλο, αλλά για να τους φουκαριάρηδες τους αρχαίους που έλεγαν «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη».

Κ.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.