ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όποιος φτερνίζεται πηγαίνει σπίτι!»

21:00 - 30 Απρ 2009
Νεκταρία Σταμούλη

Από Νεκταρία Σταμούλη

Στη μεγάλη χρηματιστηριακή της πόλης του Μεξικό, την «Intercam Casa de Bolsa» οι χρηματιστές κρύβουν τα πρόσωπά τους πίσω από ιατρικές μάσκες και καθαρίζουν τα γραφεία τους με απολυμαντικά μαντηλάκια ανάμεσα σε τηλεφωνήματα πελατών, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρατήσουν τον ιό της γρίπης των χοίρων μακριά. Όσοι φτερνίζονται είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν σπίτι τους.

Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 15 δισ. πέσος την ημέρα έχουν μειωθεί σημαντικά. Στην Intercam, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες είχε συναλλαγές 400 εκατ. δολαρίων ημερησίως, έχει σημειώσει κάμψη 30% την τελευταία εβδομάδα. Το ίδιο και στην Grupo Financiero Monex, η οποία κανονικά είχε συναλλαγές 600 εκατ. δολαρίων.

Καθώς οι συναλλαγές συνεχώς συρρικνώνονται, το πέσο, το οποίο είχε κατρακυλήσει, ανέκαμψε ξανά αυτή την εβδομάδα. Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει καταγράψει άνοδο 1,3% στα 13,8648 δολάρια, ύστερα από «βουτιά» 5,1% στις 27 Απριλίου.

Τις συζητήσεις άλλωστε μεταξύ των χρηματιστών μονοπωλεί ο ιός της γρίπης. Αλλωστε οι μάσκες και τα αντισιπτικά τζελ και μαντίλια που έχουν εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία τους δεν τους αφήνουν να το ξεχάσουν. Οι περισσότεροι μάλιστα εκφράζουν παράπονο ότι δεν μπορούν να δουλέψουν με τη μάσκα στο πρόσωπό τους, διαπιστώνουν όμως ότι είναι πιο σοφό από οποιαδήποτε εναλλακτική…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.