ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αγοράστε μετοχές!»

14:29 - 27 Αυγ 2009
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Σε σημείωμά της προς τους μεγαλύτερους πελάτες της, η Credit Suisse τονίζει πως το κυκλικό ρολόι που χρησιμοποιεί για να εξετάσει την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έχει ήδη χτυπήσει προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Αγοράστε μετοχές!

Oπως υπογραμμίζει ο διεθνής οίκος, εδώ και δύο μήνες ο δείκτης της ανάκαμψης που χρησιμοποιεί, έχει αρχίσει και χτυπάει στα θετικά και έχει βγει τελείως από την περιοχή όπου σηματοδοτεί οικονομική συρρίκνωση.  

Ετσι, όπως τονίζει αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν μετοχές, εμπορεύματα και εταιρικά ομόλογα χαμηλότερης αξιολόγησης και να μην διατηρούν πλέον θέσεις ρευστότητας αλλά ούτε και να τοποθετούνται στην αγορά των κρατικών ομολόγων. Με λίγα λόγια, ο διεθνής οίκος συστήνει στους πλούσιους πελάτες του, να αυξήσουν ριζικά το ρίσκο στα χαρτοφυλάκια τους!

Η νούμερο ένα προτίμηση της Credit Suisse πάντως είναι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών και συγκεκριμένα η Κίνα, η Ταιβάν και η Ινδία και η απομάκρυνση από τους κυκλικούς κλάδους όπως η τεχνολογία, η ενέργεια και τα κεφαλαιουχικά αγαθά.

Παράλληλα, συστήνει αγορά μετοχών «αξίας» καθώς και την μικρή κεφαλαιοποίησης, όταν σημειώνεται οπισθοχώρηση στα χρηματιστήρια. Καθώς το ίδιος «ρολόι» της Credit Suisse είχε προειδοποιήσει για συρρίκνωση της οικονομίας άρα και αποφυγή των μετοχών, την άνοιξη του 2008, αξίζει ίσως να δώσουμε μία κάποια σημασία στις συστάσεις της τώρα…

K.E

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.