ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια διάσωσης της ΣΕΚΑΠ από τη νέα διοίκηση

09:39 - 07 Ιαν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Ο κ. Δημήτρης Πράτσος, στέλεχος της ATEbank, ανέλαβε λίγο πριν τις γιορτές τη θέση του νέου προέδρου της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης ΣΕΚΑΠ κατά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας. Σημειώνεται πως ο κ. Μπράτσος είχε διατελέσει και Διευθύνων Σύμβουλος την περίοδο 2000-2004. Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ ανέλαβε ο κ. Μανόλης Εγγλεζάκης, που είχε θητεύσει Διευθυντής εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ αρχές του '90, ενώ εντεταλμένος σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Γιάννης Μπίτος.

Μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της καπνοβιομηχανίας είναι οι κ.κ. Αχιλλέας Καργκιοζόπουλος, Ανέστης Καραπαπάζογλου, Θεόφιλος Παπαδόπουλος, Χαράλαμπος Χρυσοχοίδης, Γιάννης Βαλάκας και Δημήτρης Χαριστός.

Σε δηλώσεις του μετά την εκλογή του ο κ. Μπράτσος επισήμανε ότι, στόχος της νέας διοίκησης είναι να σώσει την ΣΕΚΑΠ από τον οικονομικό μαρασμό και τη δυσχερή θέση, στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο η εταιρία, προσθέτοντας ότι είναι υπέρ της καπνοβιομηχανίας ότι για πρώτη φορά τοποθετείται επικεφαλής της στέλεχος της ATEbank που είναι ο βασικός μέτοχος της ΣΕΚΑΠ. Στους στόχους της νέας διοίκησης ο κ. Μπράτσος συμπεριέλαβε επίσης την «απεξάρτηση» της καπνοβιομηχανίας από τον αποκλειστικό χώρο του καπνού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, οι μεγαλύτερες και δυνατότερες καπνοβιομηχανίες του κόσμου εξαρτούν πλέον τη δραστηριότητά τους από τα προϊόντα καπνού μόνο κατά 15%, επεκτεινόμενες και σε άλλες δραστηριότητες, ενώ η ΣΕΚΑΠ μέχρι σήμερα έχει το 100% των εσόδων της από τον καπνό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, κ. Νίκος Παππάς μιλώντας στην τελετή παράδοσης της διοίκησης της εταιρίας επεσήμανε ότι με την εφαρμογή ενός πενταετούς προγράμματος εξυγίανσης της εταιρίας υπήρξαν θεαματικά αποτελέσματα. Η κερδοφορία της ΣΕΚΑΠ το 2009 θα φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ ολοκληρώθηκε ένα επενδυτικό πρόγραμμα 17 περίπου εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 07 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.