ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληροφορίες για στημένες ερωτήσεις στον Τρισέ για την Ελλάδα!

11:05 - 14 Ιαν 2010
Μάνος Ρούσσος

Γράφει ο Μάνος Ρούσσος

Ανησυχία για τη δημιουργία εντυπώσεων από την συνέντευξη Τύπου του διοικητή της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ διατυπώνεται στην Ελλάδα, καθώς οικονομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο υποβολής ακόμα και στημένων ερωτήσεων στον κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ. Στο μεταξύ, στην εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet θα «μπει στον πειρασμό» να απευθύνει «κάλεσμα αφύπνισης» στην Ελλάδα προχωρά σε άρθρο το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο Market Watch, επικαλούμενο αναλυτές. Το ενδεχόμενο αυτό θα προκαλέσει περαιτέρω άνοδο των spreads στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και μια «ήπια εξασθένιση του ευρώ», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας Νomura, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκφράσει κατά πάσα πιθανότητα "εμπιστοσύνη απέναντι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης".  

Σύμφωνα με το άρθρο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα προειδοποιήσει ότι ο δρόμος της ανάκαμψης περιέχει «λακούβες» και μια από αυτές είναι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.

«Εκτός από το δυσθεώρητο χρέος και το έλλειμμα, η έλλειψη εμπιστοσύνης στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι απαράδεκτη για την ΕΚΤ και παρόλο που πολλά έχουν ήδη ειπωθεί, ο Τρισέ μπορεί να θελήσει να μεταδώσει μήνυμα αφύπνισης προς την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Frank Oland Hansen, επικεφαλής ανάλυσης της Danske Bank στην Κοπεγχάγη.

Η ΕΚΤ «θα έχει να απαντήσει πολλές ερωτήσεις σχετικά με την Ελλάδα, όπου οι οικονομικοί στενωποί είναι τόσο κρίσιμοι, ώστε το ΔΝΤ στέλνει αποστολή στην Ελλάδα…Είναι δύσκολο να μιλήσουμε σημαντική περαιτέρω άνοδο του ευρώ πριν δούμε τη συνέντευξη τύπου» επισημαίνει ο στρατηγικός αναλυτής ξένων νομισμάτων της Saxo Bank John Hardy.


Μ.Ρ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 14 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.