ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Morgan Stanley σορτάρει το ευρώ στο 1,28!

15:29 - 22 Ιαν 2010
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Αυξάνονται πληθύνονται μέρα με την μέρα, οι σορτάκιδες του ευρώ. Οπως σχολιάζει και το hedge fund GLG partners, το όλο θέμα, έστω και εάν η μπάλα έχει πάρει και την Ελλάδα, είναι το ευρώ και η μάχη του απέναντι στο αμερικάνικο δολάριο.  

Είναι γνωστό πως ένα από τα top trades του 2010 της Goldman Sachs είναι short the euro. Ανάλογες διαθέσεις έδειξε πριν μέρες και η UBS που φώναζε μακριά από το ευρώ καθώς και χθες η Unicredit, η οποία έδινε short θέσεις στο ευρώ, τονίζοντας πως, όταν χαθεί η στήριξη του επιπέδου του 1,4080 έναντι του δολαρίου, τότε, η ισοτιμία θα κινηθεί προς το 1,39 .

Σήμερα καινούργιος σορτάκιας κάνει την εμφάνιση του. Η Morgan Stanley, η οποία επίσης έχει ως κορυφαία επενδυτική στρατηγική για το 2010 το σορτάρισμα του ενιαίου νομίσματος, προβλέπει πτώση του ευρώ ατο 1,28 έναντι του δολαρίου.

Οπως σχολιάζει η αναλύτρια του οίκου κα. Emma Lawson, για την Morgan Stanley η βασική στρατηγική για φέτος είναι «πουλήστε το ευρώ». Οπως τονίζει, το ευρώ θα χάσει κι αλλο από την αξία του έναντι του δολαρίου λόγω Ελλάδας. To ενιαίο νόμισμα βιώνει, και θα συνεχίσει να βιώνει σημαντικές πιέσεις λόγω της ελληνικής δημοσιονομική κρίσης. Ολα έχουν να κάνουν με το θέμα αξιοπιστία, σημειώνει ο διεθνής οίκος. Με την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης να φτάσει τους στόχους που έχει θέσει, την αξιοπιστία της ευρωζώνης να αντιεμετωπίσει τα κράτη-μελη που έχουν παραβιάσει τους κανόνες, και την ίδια την αξιοπιστία του ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.