ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πλουσιότεροι Έλληνες της Βρετανίας

13:44 - 25 Ιαν 2010
Μάνος Ρούσσος

Γράφει ο Μάνος Ρούσσος

Αρκετοί Έλληνες και Κύπριοι συγκαταλέγονται για μια ακόμη φορά μέσα στους πλουσιότερους «Βρετανούς», από τους οποίους οι πέντε πλουσότεροι είναι 3 Έλληνες και 2 Κύπριοι. Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο κ. Άλκης Δαυίδ, με περιουσία που εκτιμάται στο 1,2 δις. στερλίνες. Ο κ. Δαυίδ είναι ηθοποιούς, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Στις επιχειρήσεις του συγκαταλέγονται η διαδικτυακή πύλη «Film On», η οποία είναι επιχείρηση Video-on demand, εταιρία παραγγής κινηματογραφικών ταινιών «111 pictures» ενώ είναι ιδιοκτήτης και του μεγαλύτερου πρακτορείου μοντέλων της Μ. Bρετανίας, «Independent Models».    

Δεύτερος, με περιουσία 750 εκατ. στερλινών είναι ο κ. Φίλιππος Νιάρχος, τρίτη η οικογένεια Χατζηιωάννου, με επικεφαλής το Στέλιο Χατζηιωάννου, με περιουσία 564 εκατ. στερλίνες. Υπενθυμιζεται ότι ο κ. Χατζηιωάννου έχει ιδρύσει την Easygroup, η οποία έχει σημαντικά μερίδια στην Easyjet, easyvan, easycruise και easy pizza.

 

Tέταρτος στη λίστα φέρεται ο κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου Λεμός, με περιουσία 550 εκατ. στερλίνες, γιος του κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή, Κωνσταντίνου Λεμού. Πέμπτος, με περιουσία 425 εκατ. στερλίνες βρίσκεται ο κ. Χρ. Λάζαρης ο οποίος διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 25 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.