ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Λοβέρδου - Βουρλούμη

11:37 - 26 Ιαν 2010
Φωτεινή Πούλη

Γράφει η Φωτεινή Πούλη

''Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συνέχεια θα γίνει σε επίπεδο υπηρεσιακό,'' δήλωσε μετά το πέρας της επίμαχης συνάντησης με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ, κ. Παναγή Βουρλούμη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Α. Λοβέρδος. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, υφυπουργός Εργασίας και ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο δέχεται ότι ο ΟΤΕ είναι καλοπληρωτής αλλά αμφισβητεί την πρόβλεψη για την εθελούσια έξοδο 2005, καθώς δεν υπολογίστηκαν σωστά οι αποδοχές των υπαλλήλων. Δηλαδή το υπουργείο θεωρεί ότι ενώ η πρόβλεψη για το κόστος της εθελουσίας έγινε με αυξήσεις αποδοχών της τάξης του 1% στην πράξη αυτές έφτασαν το 1,5%-2%, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αποκλίσεις και τα 142 εκατ. ευρώ επιπλέον υποχρεώσεις στο ΙΚΑ, που αξιώνει τώρα το υπουργείο, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να διευρυνθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Βουρλούμης ξεκαθάρισε στη συνάντηση πως ό,τι κάνει είναι βάσει του νόμου, ενώ προτίθεται να συνεχίσει τη διαδικασία σε υπηρεσιακό επίπεδο, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον υπουργό Εργασίας, ωστόσο η ημερομηνία για νέα υπηρεσιακή αυτή τη φορά συνάντηση παραμένει ανοιχτή.

Επίσης, ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ εξέφρασε τις ανησυχίες του για το κακό κλίμα που δημιουργείται από τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στη μετοχή του, ωστόσο τον καθησύχασαν οι διαβεβαιώσεις του κ. Λοβέρδου ότι αξιώσεις το υπουργείο έχει και από 12 ακόμα ταμεία.

Κορυφαίες πηγές του υπουργείου πάντως, εκτιμούν ότι το θέμα θα λυθεί χωρίς να χρειαστεί νόμος.

Φωτεινή Πούλη
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 26 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.