ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμάγαζο τελωνειακών εξάρθρωσε η αστυνομία!

11:09 - 05 Φεβ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Στην εξάρθρωση κυκλώματος τελωνειακών που λυμαίνονταν τους μεθοριακούς σταθμούς με την Αλβανία προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για δέκα υπαλλήλους των τελωνείων Κακαβιάς, Μέρτζανης, καθώς και του κεντρικού τελωνείου Ιωαννίνων. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία, κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι επέτρεπαν τη διέλευση από τους μεθοριακούς σταθμούς φορτηγών που μετέφεραν εμπορεύματα δίχως να τα καταχωρίζουν στα επίσημα βιβλία. Ως αντάλλαγμα για την «εξυπηρέτηση» που παρείχαν εισέπρατταν χρήματα το ύψος των οποίων διέφερε ανάλογα με το είδος και την αξία του φορτίου.

Το διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου 2008 έως 13 Ιανουαρίου 2010, οι κατηγορούμενοι επέτρεψαν 11.814 διελεύσεις από το τελωνείο της Μέρτζανης, ενώ το χρονικό διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2006 έως τις 13 Ιανουαρίου 2010 επέτρεψαν 4.780 παράνομες διελεύσεις από το τελωνείο της Κακαβιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι επίορκοι τελωνειακοί είχαν συστήσει σε Μέρτζανη και Κακαβιά ταμείο όπου συγκέντρωναν τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.