ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Τέσσερις εταιρίες που κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδας ανακάλυψε η ΕΥΠ- Διαψεύδει το ένα fund

11:50 - 19 Φεβ 2010
Μάνος Ρούσσος

Γράφει ο Μάνος Ρούσσος

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν το hedge fund να έχει έκθεση σε ελληνικό χρέος η CDs προχώρησε η BREVAN HOWARD, προσθέτοντας ότι δεν προτίθεται να πουλήσει ή να αγοράσει ελληνικά ομόλογα στο άμεσο μέλλον.    
Νωρίτερα, το "R" μετέδιδε:

"Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας η ελληνική κυβέρνηση επιστρατεύει την ΕΥΠ προκειμένου να εντοπίσει τα συμφέροντα που επιτίθενται στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα" από τις πρώτες έρευνες της ΕΥΠ, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εντοπίστηκαν τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και στην Αμερική και οι οποίες από τον περασμένο Δεκέμβριο καθημερινά πωλούσαν μαζικά ομόλογα, αγοράζοντας εν συνεχεία στα χαμηλά της ημέρας.

Με τον τρόπο αυτόν, και υπό το ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα για την ελληνική οικονομία από τα συνεχή δημοσιεύματα και τις εκθέσεις για την ικανότητά της να αναχρηματοδοτήσει το χρέος, οι εταιρείες αυτές πέτυχαν υψηλότατα κέρδη και δημιούργησαν με τη βοήθεια ξένων οίκων τη μόδα «τρέξτε όλοι και σορτάρετε στην Ελλάδα».

Είναι προφανές ότι για την επιχείρηση του εντοπισμού των κερδοσκόπων που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες των οποίων οι οικονομίες δοκιμάζονται συνεργάζονται οι κρατικές και οι μυστικές υπηρεσίες όλων των ενδιαφερομένων χωρών, ενώ η ΕΥΠ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Αντικατασκοπίας (CΝΙ) της Ισπανίας, αλλά και με υπηρεσίες στη Γαλλία και στη Βρετανία."
Τελευταία τροποποίηση στις 18:30 - 19 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.