ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Τράπεζα: Μάχη ακόμα και για ένα ευρώ

09:30 - 22 Φεβ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Μάχη για ένα ευρώ δίνει μέχρι και η Εθνική Τράπεζα. Αυτό προκύπτει από το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση προς τα καταστήματα τις προηγούμενες ημέρες όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες και το οποίο ζητούσε από τους διευθυντές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των καταθέσεων για να αποτρέψουν τη μεταφορά μέχρι και ενός ευρώ προς τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, η διοίκηση ζητά από τα καταστήματα να επικοινωνούν με τις περιφερειακές διευθύνσεις και να ειδοποιούν αρμοδίως όταν κάποιος πελάτης θέλει να κάνει ανάληψη για να μεταφέρει τα χρήματά του σε άλη τράπεζα. Προφανώς, η κινητοποίηση λαμβάνεται για να του δώσουν καλύτερο επιτόκιο στον πελάτη και να αποτρέψουν την έξοδο κεφαλαίων από τα ταμεία της τράπεζας.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται από την Εθνική Τράπεζα τόσο μεγάλη έμφαση στις καταθέσεις. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τα καταστήματα είναι και η πρώτη φορά που η διοίκηση τάζει bonus για την διατήρηση του ύψους των καταθέσεων ανά κατάστημα.

Τα γεγονότα αυτά μαρτυρούν για μια ακόμη φορά τις συνθήκες ασφυξίας που διαμορφώνονται στον εγχώριο κλάδο των τραπεζών, λόγω των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνολικά το κόστος του χρήματος

Χρ. Ιωάννου
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.