ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις για αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης – Αυστηρά μέτρα για φαρμακοποιούς

12:09 - 25 Φεβ 2010
Φωτεινή Πούλη

Γράφει η Φωτεινή Πούλη

‘Οχι’ στις πιέσεις της ΕΕ για αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, είπε ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με το μικτό κλιμάκιο των ελεγκτών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε επίσης και έλαβε έγκριση για αυστηρότερα μέτρα στους φαρμακοποιούς. Το Μάιο η αξιολόγηση.
Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός έδωσε στους ελεγκτές στοιχεία για τα 5 Ταμεία κύριας σύνταξης, με αποτελέσματα ανά μήνα, προβλέψεις για το 4μηνο και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο κ. Λοβέρδος, τόνισε στους ελεγκτές ότι δεν αντλεί ιδιαίτερη αισιοδοξία από τα στοιχεία αλλά προσδοκά ‘’φως στο εξάμηνο’’ από την εφαρμογή των μέτρων του υπουργείου για περιορισμό των δαπανών. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε και έγινε δεκτό, να γίνει η αξιολόγηση του υπουργείου Εργασίας το Μάιο. Μέχρι τότε, το υπουργείο θα στέλνει κάθε μήνα στοιχεία για την πρόοδο των μέτρων.

 

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε επίσης και έλαβε έγκριση για πολύ αυστηρά μέτρα για τους φαρμακοποιούς, ‘’στα όρια του Συντάγματος,’’ όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός σχεδιάζει νομοθετικές διατάξεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ από 1η Μαίου ξεκινούν οι νέες μειωμένες τιμές στα φάρμακα.

Οι ελεγκτές ζήτησαν επίσης περισσότερη ελευθερία στην αγορά, ο υπουργός όμως τόνισε ότι λόγω του έντονου φαινομένου της μαύρης αγοράς στη χώρα, οι εντατικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι.

Στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός δήλωσε ότι ‘’θέλουμε να φύγουμε από αυτή τη διαδικασία εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα Σταθερότητας. ‘’

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα φθάνει στην Αθήνα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, και το υπουργείο Εργασίας θα έχει συνάντηση μαζί του.

Φωτεινή Πούλη

[email protected]

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 25 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.