ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΒΕΕ : Όχι στα μέτρα λένε 9 στις 10 μικρές επιχειρήσεις

09:20 - 01 Μαρ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των σχεδιαζόμενων φορολογικών μέτρων διατυπώνουν 9 στους 10 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Ειδικότερα, το 78,9% δηλώνει ότι θα επηρεάσει και τα δύο μεγέθη, το 7,2% μόνο την απασχόληση, το 6,8% μόνο τις τιμές, ενώ μόλις το 5,2% δηλώνει ότι δεν θα επηρεάσει κανένα από τα δύο.

Οι 8 στους 10, πιστεύουν ότι τα φορολογικά μέτρα δεν θα είναι δίκαια, αφού το φορολογικό κόστος που ενδεχομένως θα προκύψει αυτά, θα επιβαρύνει περισσότερο τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στο ερώτημα κατά πόσο ένα πιο αυστηρό φορολογικό σύστημα θα οδηγήσει σε μείωση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, από την έρευνα προκύπτει ότι οι γνώμες είναι μοιρασμένες. Οι μισές επιχειρήσεις θεωρούν ότι θα μειωθεί η φοροδιαφυγή ενώ οι άλλες μισές δήλωσαν είτε ότι θα αυξηθεί (12,6%) είτε θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα (34,1%).

Η έρευνα διενεργήθηκε σε ένα πανελλαδικό δείγμα 809 επιχειρήσεων στους κλάδους εμπορίου, μεταποίησης και υπηρεσιών μεταξύ 8 και 12 Φεβρουαρίου, και ανατέθηκε στην εταιρεία Marc.

Γιώργος Φιντικάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.