ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενας στους δέκα θεσμικούς «βλέπει» ακόμα πτώχευση της Ελλάδας!

17:20 - 16 Μαρ 2010
Αλκμήνη Χατζηνάσιου

Από Αλκμήνη Χατζηνάσιου

Οι φόβοι για πιθανό default της Ελλάδας αν και έχουν περιοριστεί αρκετά αυτόν τον μήνα, διατηρούνται ζωντανοί, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Bank of America / Μerrill Lynch, ένας στους πέντες διαχειριστές κεφαλαίων, ακόμα βλέπει την πιθανότητα η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Η έρευνα του διεθνούς οίκου, που έγινε στο περιβάλλον 207 fund managers, έδειξε πως το 52% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα υπάρξει διάσωση της χώρας από την Ε.Ε ενώ το 24% πιστεύει οτι η χώρα θα τα καταφέρει μόνη της. Αυτό δε το ποσοστό ( το 24% ) είναι υπερδιπλάσιο αυτού που έδειχνε ανάλογη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα.

Πάντως, όπως τονίζει η Bank of America, ο σκεπτικισμός δεν έχει εξαφανισθεί, καθώς το 19% των διαχειριστών συνεχίζει να βλέπει πως θα υπάξρει default ή αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, με την χώρα πάντως, να παραμένει στην Ευρωζώνη.

Μόνο το 2%, το οποίο αφορά κυρίως βρετανούς διαχειριστές, βλέπει μία «άτακτη» χρεοκοία της Ελλάδας, και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Πάντως, συνολικά, το κλίμα είναι λιγότερο νευρικό από ότι ήταν έναν μήνα πριν, όταν σχέδον το 30% των fund managers, πόνταρε στην πτώχευση της χώρας μας.

Ομως, τα spreads συνεχίζουν να διαμορώνονται πάνω από τις 300 μονάδες βάσης και το κόστος δανεισμού ακόμα επιμένει στο 6,25%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.