ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ύψιστη υποκρισία των Βρυξελλών και οι «σκανδαλώδεις» σπατάλες

09:14 - 24 Μαρ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Τη στιγμή που οι κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη, προχωρούν σε σημαντικές μειώσεις των προϋπολογισμών τους και βάζουν μαχαίρι στις δαπάνες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μάλιστα των Βρυξελλών, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι έτοιμα να ψηφίσουν τον νέο τους προϋπολογισμό για το 2011, σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούν να σπαταλούν ακόμη περισσότερα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει λοιπόν, να αυξήσει τον προϋπολογισμό του εν μέσω κρίσης μάλιστα, σε επίπεδα ρεκόρ, κατά 119 εκατ. στερλίνες ή κατά 6,5%.

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, η οποία έχει στα χέρια της το προσχέδιο, το Ε.Κ αποφασίζει επίσης να προσλάβει 177 περαιτέρω εργαζομένους – δεν φτάνουν οι… 6.000 που έχει σήμερα, αυξάνει τις δαπάνες «ψυχαγωγίας» των μελών του και δαπανά εκατομμύρια για να κατασκευάσει το «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας».

Ο λογαριασμός δε, για το κάθε μέλος του Κοινοβουλίου, αγγίζει ετησίως πλέον τις 2,15 εκατ. στερλίνες, δηλαδή κοστίζει τέσσερεις φορές το κόστος ενός μέλους της βρετανικής βουλής.

Έτσι, το ετήσιο κόστος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτοξεύεται στο ρεκόρ των 1,6 δισ. στερλινών, την στιγμή που 22 χρόνια πριν είχε δώσει την «υπόσχεση» πως το κόστος των μελών του δεν θα ξεπερνούσε ποτέ το ένα πέμπτο του συνόλου του προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι «επιτρεπόμενες» δαπάνες για τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου κοστίζουν 11,8 εκατ. στερλίνες.

Τα δε τηλεφωνήματα και οι υπηρεσίες internet των μελών, κοστίζουν τα 4,5 εκατ. στερλίνες, ενώ οι συνολικές τεχνολογικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, αγγίζουν τα 90 εκατ. στερλίνες σε κόστος.

Με λίγα λόγια, η Ευρώπη κάνει… κηρύγματα περί λιτότητας και για περικοπές των δαπανών, για όλους εκτός από την ίδια.

Σε τέτοιες δύσκολες εποχές για την οικονομία, οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι ακόμη βαθύτερα στην τσέπη, για να χρηματοδοτήσουν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, τα ακριβά δείπνα και την ψυχαγωγία γενικότερα των MEPs (Μembers of the European Ρarliament). Η ύψιστη υποκρισία…

Κ.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:24 - 24 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.