ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν τακτική τα hedge funds! Πού «βλέπουν» τώρα ευκαιρίες

08:13 - 30 Μαρ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Οι κερδοσκόποι των αγορών, όπως αποκαλούνται από πολλούς τα hedge funds, έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα και αλλάζουν τακτική σε ότι αφορά τα στοιχήματα που κάνουν στις υπερ-χρεωμένες χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, και «βλέπουν» καλύτερες ευκαιρίες σε trades που διαφοροποιούνται μεταξύ δύο χωρών. Με άλλα λόγια, σταματούν το άμεσο σορτάρισμα σε μία συγκεκριμένη χώρα και στοιχηματίζουν στα ομόλογα μίας χώρας vs τα CDS μιας άλλης.

Για αρκετό διάστημα, τα hedge funds ποντάριζαν έντονα στα CDS της Ελλάδας και αρκετοί διαχειριστές εκτιμούν πως πλέον αυτά τα στοιχήματα, του… κατευθείαν σορταρίσματος μίας χώρας, δεν είναι τόσο ελκυστικά. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια έχουν αρχίσει και κινούνται έντονα προς την πλευρά των στοιχημάτων στο ευρώ ή τα CDS της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, καθώς και οι δύο χώρες ψαλιδίζουν τις δαπάνες τους για να περιορίσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους που ξεπέρασε το 11% το 2009.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της International Asset Management, Morten Spenner, οι διαχειριστές πλέον έχουν αρχίσει και βάζουν στοιχήματα μεταξύ δύο χωρών, για παράδειγμα αγοράζουν ιρλανδικά ομόλογα και ισπανικά CDS παράλληλα, καθώς οι ευκαιρίες για κέρδη αυτήν την στιγμή επικεντρώνονται στο ποιός θα καταφέρει να «μαντέψει» ποιά χώρα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, γρηγορότερα.

Όπως τονίζει, τα hedge funds έχουν αλλάξει τακτική και δεν διατηρούν άμεσα σορταρίσματα όπως πριν, αλλά παίζουν «σχετικά» treades, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα, αλλά κάποιες έχουν πιο ισχυρά θεμελιώδη από κάποιες άλλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:48 - 30 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.