ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Φεύγει από τον NYSE ο ΟΤΕ!

Φεύγει από τον NYSE ο ΟΤΕ!

11:02 - 12 Μαϊ 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ανακοίνωσε την πρόθεση του για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Σημειώνουμε ότι οι μετοχές του ΟΤΕ διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την μορφή αποθετηρίων τίτλων (ADRs).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε σχετικά στην χθεσινή συνεδρίαση του. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι οι διαδικασίες εξόδου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα έχουν ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.
Η απόφαση του ΟΤΕ για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει σαν στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους, την μείωση της πολυπλοκότητας των οικονομικών αναφορών και την συγκέντρωση της διαπραγμάτευσης των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγορά που παρουσιάζει την μεγαλύτερη ρευστότητα για τις μετοχές του. Ο ΟΤΕ θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών του στις ΗΠΑ, να τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, και να παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα Αγγλικά.

Ο ΟΤΕ σκοπεύει να διατηρήσει πρόγραμμα Level I ADRs το οποίο θα επιτρέπει στους επενδυτές να κάνουν πράξεις με τα ADRs του ΟΤΕ στην αγορά OTC (Over the counter). Ο ΟΤΕ διατηρεί το δικαίωμα, για οποιονδήποτε λόγο, να καθυστερήσει ή και να ακυρώσει τις σχετικές διδικασίες που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 12 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.