ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί μπήκαμε στη ΔΙΑΣ AEEX- Τι δηλώνουν οι νέοι μέτοχοι, Βασίλης και Παν. Χλυμπάτσος

08:33 - 13 Μαϊ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Καθαρά επενδυτική θέση, δίχως βλέψεις για εμπλοκή στο management ή στη διαχείριση είναι η συμμετοχή (5%) που απέκτησαν οι οικογένειες των αδελφών Δημήτρη και Παναγιώτη Χλυμπάτσου (κυρίως μέσω νομικών προσώπων) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας επενδύσεων ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ, με αποτέλεσμα να καταστούν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Eurobank (25,1%).

Αυτά δηλώνει στο "R" μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Βασίλης Χλυμπάτσος, υιός του Δημήτρη και εκπρόσωπος των εταιρειών που απέκτησαν το 5,06% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΙΑΣ (η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μέσω τριών νομικών προσώπων και ενός φυσικού).

Ο Β. Χλυμπάτσος (είναι και γενικός δ/ντής της εταιρείας Δυναμική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ), εξηγεί ότι η επιλογή έγινε λόγω του υψηλού μερίσματος που δίνει η εταιρεία, της μεγάλης έκπτωσης που είναι υπό διαπραγμάτευση η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής έναντι της πραγματικής και κυρίως λόγω της αποτελεσματικής διαχείρισης που κάνει η ομάδα στελεχών της εταιρείας, όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά (σ.σ. επικεφαλής είναι ο Βασίλης Κλέτσας).

Το σχόλιό μας είναι πως στο ΧΑ μπαίνει το real και «old fashioned” money που χρησιμοποιεί τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο, που γίνονταν κάποτε οι επενδυτικές επιλογές έχοντας ταυτόχρονα πολύ υπομονή.

Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος συμπληρώνει ότι «ο πατέρας μου ασχολείται με τις μετοχές από τη δεκαετία του ’50» και ότι «χρειάστηκε πάνω από ενάμιση έτος για να δημιουγηθεί η θέση, λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας».

Σημειώνεται πως η διοίκηση της Δίας έχει προτείνει μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή ενώ το discount διαμορφώνεται σε 39,47% σύμφωνα με τα στοιχεία της 10/05/2010 που υπάρχουν στην ιστροσελίδα της εταιρείας (http://www.diasfund.gr/default.asp?siteID=1&pageid=80&langid=1).

Σε ότι αφορά την απόδοση της εσωτερικής αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας επεδύσεων ήταν 0,41% για το τρέχον έτος (μέχρι 10/5/2010) και 31,83% το 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών  Επενδυτών.

Χρήστος Ιωάννου

Τελευταία τροποποίηση στις 08:52 - 13 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.